prawda czy falsz?

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam Pomocnych Ludzi i prosze o pomoc. Mam taki tekst:

Hallo Jack,
Ich selbst kenne mich da nicht so aus, aber meine Enkelin macht gerne Handarbeiten. Sie Strict und häkelt Pullover und Schals. Dabei ist sie erst 11 Jahre alt. Ihre Großmutter war auch so, sie hat immer die ganze Familie mit Socken und Strümpfen versorgt. Vielleicht wäre das ja auch ein Hobby für Sie? Mit freunlichen Grüßen!
Herbert Untermeier ( aus Recklinghausen)

CZy to zdanie jest prawdziwe czy falszywe:
Herbert strict einen Schal.
Mysle, ze jest falszywe. Jesli tak jakie byloby zgodne z prawda (tekstem)
Drugie zdanie:
Herberts Enkelin ist 12 Jahre.
Mysle, ze poprawnie jest Herberts Enkelin ist 11 Jahre.

Pozdrowionka
Poprawnie zrobiles to zadanie
Dzieki. A co jesli chodzi o pierwsze? Jaka jest poprawna odpowiedz?
Hallo Jack,
Ich selbst kenne mich da nicht so aus, aber meine Enkelin macht gerne Handarbeiten. Sie strickt und häkelt Pullover und Schals. Dabei ist sie erst 11 Jahre alt. Ihre Großmutter war auch so, sie hat immer die ganze Familie mit Socken und Strümpfen versorgt. Vielleicht wäre das ja auch ein Hobby für Sie? Mit freundlichen Grüßen!
Herbert Untermeier ( aus Recklinghausen)

Herbert strickt kein Schal.
Herberts Enkelin ist keine 12 Jahre alt.
dziekuje i pozdrawiam :-)

»

Pomoc językowa - tłumaczenia