tolerancja - wazny referat

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

błagam pomozcie! to krotka ale bardzo wazna czesc mojego referatu, zalezy mi na jej poprawnosci, dlatego zamieszczam ten tekst na waszym forum. Mam nadzieje na odzew... serdecznie pozdrawiam
Tolerancja od wielu lat uznawana jest za fundament demokracji i społeczeństwa otwartego, umożliwia ona przeprowadzenie rzeczowej dyskusji bez zbędnej kłótni czy agresji.
tolerancja jest bardzo wazna gdyz spotykamy ja wszedzie. sa rozne rodzaje tolerancji. teraz opisze kilka z nich:
TOLERANCJA religijna polega na: tolerowaniu innych grup religijnych i innych wyznan.
TOLERANCJA SEKSUALNA: polega na tolerowaniu ludzi o innej orientacji seksualnej.
TOLERANCJA rasowa: jest to tolerowanie ludzi o innym kolorze skory lub innej narodowosci.
TOLERANCJA pogladow: polega na tolerowaniu pogladow innych, nie zawsze musimy sie z nimi zgadzac, ale musimy je tolerowac.
Jest jeszcze wiele innych rodzajow tolerancji, ale wszystkie prowadza do jednego wniosku... Tolerancja to akceptacja ludzi, ich zachowań, poglądów i odmienności.
dziekuje bardzo
Toleranz ist, seit vielen, Jahren ein Fundament der Demokratie und einer offenen Gesellschaft, sie ermöglicht die Durchführung einer konkreten Diskussion, ohne einem überflüssigen Streit oder einer überflüssigen Aggression. Toleranz ist sehr wichtig, weil wir sie überall treffen.
Es gibt verschiedene Arten von Toleranz. Jetzt werde ich einpaar von ihnen aufzählen:
Die religiöse Toleranz: beruht auf dem Tolerieren anderer religiöser Gruppen und Menschen anderer religiöser Erklärungen.
Die sexuelle Toleranz: beruht auf dem Tolerieren von Menschen anderer sexueller Orientierungen
Die rassische Toleranz: ist ein Tolerieren von Menschen, die eine andere Fellfarbe haben.
Die Toleranz der Anschauungen: beruht auf dem Tolerieren von Anschauungen der Anderen.
Wir müssen sich nicht immer mit diesen Anschauungen zustimmen aber wir müssen sie tolerieren. Es gibt noch viel mehr Arten von Toleranz, aber sie alle lenken zu den Antrag - Toleranz ist eine Akzeptierung von Menschen, ihres Benehmen und ihrer Verschiedenheiten.
Vielen Dank.
BARDZO BARDZO BARDZO DZIEKUJE :) SERDECZNIE POZDRAWIAM :)
nie dziekowalbym az tak ;))
Dlaczego? Jeśli coś jest nie tak z tym tłumaczeniem, to proszę o korektę. Z chęcią przyjmę każdą uzasadnioną uwagę.
A od czego zacząć?
Od czego chcesz, tylko konkretnie.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia