Szybka pomoc przy poprawce z niemca...

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam na poprawke potrzebuje przyniesc ta prace przetlumaczona. Wiem ze chyba przy opisach pokoju uzywa sie dativu akusativu. niezbyt wiem jak to zrobic, ucze sie slowek.
Moglby mi ktos to przetlumaczyc?

Mój pokój nie jest duży. Ściany są pomarańczowo-żółte. Wchodząc do pokoju po lewej stronie stoi regał. Regał ma wiele półek. Na półkach leżą książki. Obok regału jest okno. Nad oknem wiszą białe firanki. Pod oknem stoi duże łóżko. Na łóżku leży pomarańczowa kołdra. Przy łóżku stoi biurko. Na biurku leży szara lampka i stos książek. Pod biurkiem stoi śmietnik. Przed biurkiem stoi moje ulubione niebieskie krzesło. Pod krzesłem na podłodze leży duży biały dywan. Naprzeciwko wejścia stoi duża szafa. Mam w niej wiele ubrań. Nad biurkiem wisi plakat z moja ulubioną aktorka Julia Roberts. Lubię mój pokój i lubię w nim spędzać każdą wolną chwilę.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie