Więc... pozmieniałam trochę ten tekst... i go sama przetłumaczyłam ale pewnie jest kilka błędów... w końcu ja to pisałam. xd Hahaha .
Więc.... polska wersja brzmi tak...
Mieszkam w bloku mieszkalnym nie daleko centrum Gdyni. Niedaleko mojego domu jest park, ludzie chodża do parku biegać, spacerować lub wyjść z psem.
Natomiast zaraz za rogiem jest plac zabaw dla dzieci, gdzie się bawią. Rodzice w tym czasie rowmawiają siedząc na ławkach obok placu zabaw. Nie daleko jest również biblioteka i kilka skelpów. Oraz kościół do którego chodzę co niedzielę. Moim ulubionym miejscem jest boisko obok parku, często gramy tam w koszykówkę, siatkówkę i inne gry zespołowe. Tutaj zawsze coś się dzieje. Moje gimnazjum również jest blisko więc chodzę do szkoły pieszo.
Natomiast ta po niemiecku tak ...
Ich wohne in einem Wohnblock in der Nähe von Zentrum in Gdynia. In der Nähe von meinem Haus befinden sich Parks,die Leute gehen in den Park zu laufen, gehen oder einen Hund. Doch
gerade um die Ecke ist ein Spielplatz, wo Kinder spielen. Nicht weit ist die Erwachsenen in dieser Zeit im Gespräch, sitzen auf Bänken. Es ist auch in der Nähe der Bibliothek und mehrere Geschäfte. Und die Kirche, zu dem ich gehen jeden Sonntag. Mein Lieblingsplatz ist ein Spielplatz direkt neben dem Park , die häufig spielen Basketball, Volleyball und andere Team-Spiele. Hier ist immer was los ! Meine Schule ist so nah an die Schule zu Fuß gehen.
Sprawdzicie mi to. ? Proszę . ;DDD