Historyjka

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Prosiłbym o przetłumaczenie tejże historyjki :)

Dawno, dawno temu, gdy bramy Floriańskie zamykane były na guziki, samochody na zatrzaski, a buty na rzepak, zył sobie śpiący książę. Znalazł on skrzynię, która była zamknięta na kłódkę. Kiedy udało mu się wreszcie ją otworzyć, zobaczył na jej dnie magiczną różdzkę. Niestety była to chińska podróba z Allegro, dlatego nie nadawała się do niczego. Śpiący książę postanowił pójść z nią do reklamacji. Wchodząc do sklepu zauważył stojącą przy kasie laskę, która jadła jabłko. W ramach reklamacji dała mu... żółwia. Książę odjeżdżając tęczową drogą wśród spadających gwiazdek potknął się i podziurawił żółwia.

The End

Resztę domyślcie się sami.

Nie pytajcie po co i dlaczego proszę o przetłumaczenie coś tak dziwnego... w skrócie: nauczycielka zadała pracę domową, która opiera się na wykorzystaniu obrazków z podręcznika :)

Z góry dzieki

Pozdrawiam,
GrUcHa125
Nas to wcale nie obchodzi: po co i dlaczego.
Zajrzyj lepiej do słowników i zaproponuj twoją wersję niemiecką. My nie tłumaczymy.
btw. ostrzegam przed napadami "pyskowania". Uwielbiam to. I mam czas. Na ic innego nie mam czasu, ale na to - mam dużo!
edytowany przez zochama: 13 maj 2011
Niestety nie mam styczności z językiem niemieckim, więc nawet jeśli przetłumaczę historyjkę z pomocą słownika czy translatora będzie to wyglądało tragicznie.
Prosiłbym o pomoc, ponieważ wiem, że sam nie dam rady tego przetłumaczyć.

« 

Brak wkładu własnego