Proszę o pomoc w przetłumaczeniu.

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam. Mój niemiecki jest niestety słabiutki i nie bardzo radzę sobie z napisaniem wypracowania na ten oto temat:

Otrzymałeś e-mail od kolegi z Niemiec, który chce mieć psa lub kota, ale jego rodzice się nie zgadzają. Prosi cię o pomoc. Napisz do niego e-mail, a w nim:
- podziękuj za e-mail i za to, że właśnie do ciebie zwrócił się z tą prośbą;
- napisz, czy masz zwierzęta w domu i dlaczego;
- zapytaj o argumenty jego rodziców i o przyczyny, dla których on chce mieć zwierzę;
- obiecaj, że postarasz się mu pomóc, gdy poznasz argumenty rodziców, poproś o szybką odpowiedź.

Chciałabym, aby e-mail brzmiał następująco:
Cześć Gabi! Bardzo dziękuję za Twój e-mail. Cieszę się, że napisałaś do mnie z prośbą o pomoc. Nie mam zwierząt w domu, ponieważ mam alergię. Obiecuję jednak pomóc w Twoim problemie. Musisz mi tylko powiedzieć, jakie argumenty podają Twoi rodzice?
Dlaczego chcesz mieć zwierzę? Proszę odpowiedz jak najszybciej.
Całusy,
XYZ.

Mam nadzieję, że jeśli to nie problem, to ktoś mi pomoże, za co z góry bardzo dziękuję :)
a może byś spróbowała na taki oto temat?
Na jaki?
na ten oto temat:
Nie wyświetla mi się nic ;/. Może mogłabyś mi to wysłać jako prywatną wiadomość?
edytowany przez behindreality: 18 wrz 2011
http://www.fronda.pl/blogowisko/wpis/nazwa/polska_ciemnota_w_swietle_wiekow_28728
Temat przeniesiony do archwium.