Reformy w polskim szkolnictwie

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Muszę napisać wypracowanie o reformach w naszym polskim szkolnictwie, o systemie szkolnictwa, ogólnie co o tym sądzę. Nie wiem jak się do tego zabrać. Może ma ktoś jakiś pomysł? A i to musi być napisanie w konjunktivie.
Proponuję zajrzeć na temat reformy polskiego szkolnictwa po polsku, a potem napisać, co się o tym sądzi.
Następny krok, to tłumaczenie na niemiecki.
wstęp
rozwinięcie
zakończenie
Co sądzisz?
Cytat: irkamozna
Co sądzisz?

Zapomniałeś o konjunktivie!
No, a potem kolejny krok to koniunktyw. Spoko! Nie od razu Kraków zbudowano.
Ale... czy klc89 to wogle interesuje? Zobaczymy po kilku godzinach. Teraz jest kolacja ważniejsza.
edytowany przez irkamozna: 01 gru 2011
Cytat: Tamod
Co sądzisz?

Zapomniałeś o konjunktivie!

ale o ktorym 1,2 czy formie zastepczej
dziękuję za fachową pomoc :) pozdrawiam wszystkich żartownisiów :)
Ja bym ten wpis też wywaliła, bo z tematem nie mają te "pozdrowienia" nic wspólnego. Jak już wątrobianka, to dla wszystkich.
edytowany przez irkamozna: 02 gru 2011
https://niemiecki.ang.pl/spolecznosc/skype/6

Nawet diego tam jest, ale co robi w "poziom zaawansowany"?
Das ist doch eine Chuzpe!
edytowany przez Tamod: 02 gru 2011
Właśnie o diego mi chodziło, ale Lukar w międzyczasie wytrzaskał wszystkie wpisy. Poza tym wpisem od klc89, bo on lubi pokemony. Nach eigenem Gutdünken. Dlatego ten cały temat nie ma ani rąk ani nóg.
edytowany przez irkamozna: 02 gru 2011
Cytat: Tamod
https://niemiecki.ang.pl/spolecznosc/skype/6

Nawet diego tam jest, ale co robi w "poziom zaawansowany"?
Das ist doch eine Chuzpe!

dobrze przeniose sie dla poczatkujacych zaden problem i tak mnie na tym forum nie ma
edytowany przez Diego1: 05 gru 2011
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie