Opis osoby na zdjęciu

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam.Mam do opisania osobę na zdjęciu.Próbowałam zrobić to za pomocą translatorów itp. lecz wyszły mi jakieś głupoty.Dlatego też proszę o pomoc.Napiszę w języku polskim co znajduje się na tym obrazku i bardzo proszę o przetlumaczenie na język niemiecki w odpowiedniej formie,z zastosowaniem zasad (odmiana końcówki itp. )

Na zdjęciu znajduje się kobieta.Siedzi ona na krześle.Prawą nogę założoną ma na lewą.Lewą ręką "przytula" psa.Ubrana jest w białą spódnicę,oraz żakiet i bluzkę w tym samym kolorze.Na nogach ma białe rajstopy,oraz czółenka.Jej włosy są krótkie,kręcone,koloru blond.Usta ma lekko pomalowane na czerwono.Jej dłonie zdobią bransoletki,oraz pierścionki.Przy uszach ma małe,czerwone kolczyki.Na szyi ma złoty łańcuszek.Paznokcie ma pomalowane na czerwono.Lekko się uśmiecha.Widać,że jest osobą zadowoloną i szczęśliwą.
Propozycja: skoro masz to Ty do napisania, to zostaw na razie translator w spokoju.
Translatory zwracają uwagę na znaki przestankowe, jak kropka, przecinek i inne. Ty nie zwracasz na to uwagi. Po kropce oraz po przecinku wstawia się zawsze spację.
Dla translatora jest cały twój wpis "jednymwyrazem" i on dostaje po prostu kręćka (ten translator).