Dwa teksty do napisania

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Bardzo proszę o pomoc w napisaniu dwóch tekstów, każdy po jakieś 60 słów, jest mi to potrzebne na jutro! Nikt nie jest w stanie mi w tym pomóc, to forum to moja ostatnia deska ratunku. Jeśli chodzi o język niemiecki to jestem kompletnie ciemna, dlatego będę baaardzo wdzięczna.
1.Twoja koleżanka z wymiany szkolnej pyta cię, jakie imprezy kulturalne dla młodziezy są organizowane w twoim miejscu zamieszkania.Opowiedz o imprezie kulturalnej, w jakiej ostatnio uczestniczyłas.
-podaj, jakiego rodzaju było to wydarzenie kulturalne.
-podaj, gdzie i kiedy się odbyło
-powiedz, dlaczego uważasz tę imprezę za szczególnie interesującą dla osób w twoim wieku.

2.Podczas kursu językowego wasza grupa organizowała przedstawienie teatralne. Dzisiaj odbył się wasz występ dla wszystkich uczestników kursu. Po powrocie rozmawiasz ze swoim gospodarzem. Powiedz:
-o przygotowaniach do przedstawienia
-o swoim występie
-o reakcji publiczności za wasz występ.
1.
Jakie imprezy kulturalne są organizowane dla młodzieży w twoim miejscu zamieszkania?
Ostatnio uczestniczyłam w imprezie....(podać imprezę)...
To było wydarzenie kulturalne ....(podać typ)...
Odbyło się w .... (podać gdzie)
Odbyło się dnia i o gpdzinie od ----do ....(podać kiedy)
Uważam, że impreza była szczególnie interesująca dla osób w moim wieku, bo ....(podać powody).

...Teraz ty. Więcej nerw nie mam.
edytowany przez irkamozna: 08 lut 2012