Prosze przetłumaczcie mi to na język niemiecki.

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Berliner Mauer to mur, który 13 sierpnia 1961 do 9 listopada1989 oddzielał Berlin Zachodni (West-Berlin) od Berlina Wschodniego (Ost-Berlin). Nazywany był antyfaszystowskim wałem ochronnym (antifaschistischer Schutzwall). Najbardziej znany symbol zimnej wojny (Kalter Krieg) i podziału Niemiec. Jego długość wynosiła ok. 156 km. Mur berliński to najważniejszy zabytek w Brlinie.
Mur Berliński przez 28 lat był systemem fortyfikacji granicznej w czasie podziału Niemiec.

Jeśli nie przetłumacze tego to nie zdam do następnej klasy ;/ Błagam !
Cytat: KatarzynkaKass
Berliner Mauer to mur, który 13 sierpnia 1961 do 9 listopada1989 oddzielał Berlin Zachodni (West-Berlin) od Berlina Wschodniego (Ost-Berlin). Nazywany był antyfaszystowskim wałem ochronnym (antifaschistischer Schutzwall). Najbardziej znany symbol zimnej wojny (Kalter Krieg) i podziału Niemiec. Jego długość wynosiła ok. 156 km. Mur berliński to najważniejszy zabytek w Brlinie.
Mur Berliński przez 28 lat był systemem fortyfikacji granicznej w czasie podziału Niemiec.

Jeśli nie przetłumacze tego to nie zdam do następnej klasy ;/ Błagam !
kategoria: Nauka / grupa: Pomoc językowa - tłumaczenia
Może zaproponujesz coś sama, Katarzyno?
To nie znaczy "zrób to za mnie". Gdzie byłaś cały czas, zamiast się uczyć Niemca? Oblałaś i tyle.
btw. mogę ci napisać usprawiedliwienie do szkoły, jak chcesz.
Cytat: KatarzynkaKass
Jeśli nie przetłumacze tego to nie zdam do następnej klasy ;/

I gdzie tu widzisz nasz problem?
No dzięki wielkie za "pomoc"..
to po co wgl macie to forum skoro i tak nie pomagacie innym ?
My wgl nie odrabiamy za nikogo. A, pomoc jest zdefiniowana wgl inaczej, Kasieńko.
Jesteś w dziale "Brak wkładu własnego", więc musisz wgl czekać. I, tak się dziwię, że masz wgl takie zainteresowanie... Bo w tym dziale, to się wiecznie czeka na łaskawcę. Jak widzisz, mało wgl tych łaskawców.
edytowany przez irkamozna: 17 cze 2012
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie