Prośba o przetłumaczenie - poziom podstawowy

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam, bardzo proszę o przetłumaczenie tego tekstu:

http://imageshack.us/photo/my-images/15/2[tel].jpg/

z góry dziękuję i pozdrawiam.
Nie chce mi się wklepywać linka. Słońce świeci. Piwo jest. Niedzeiela jest też przypadkem, a o 20:45 piła w EM.
Klotniom tak-ale z jakiego powodu?
Jakie tematy sa najczestsza przyczyna sprzeczek dzieci i rodzicow w Niemczech. Naukowcy z Uniwersytetu w Kolonii stwierdzili to, co znane jest dzieciom z wlasnego doswiadczenia. Klotnia odnosi sie bardzo czesto do sprzatania. Rodzicow denerwuje ciagly nieporzadek w pokoju dziecka. Przyczyna sprzeczek sa tez takie aspekty jak pomoc w domu i kulturalne zachowanie (dobre maniery) Tego typu tematy klotni dotycza w rownej mierze dziewczat jak i chlopcow. Inaczej niz w przypadku telefonowania.
i na tym staniemy, gdyz reszty tekstu niestety nie widze, a niekoniecznie chcialabym sciagac to na moj malutki netbooczek i tak juz wolno chodzi :-)
Viele liebe Grüße
Klotnia odnosi sie bardzo czesto do sprzatania
Genialne!
...niekoniecznie chcialabym sciagac to ...
Genialne polonisty!
Ja nie, ale moja mama tak :-D :-D

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka