Praca na temat praktyki zawodowej

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Proszę o przetłumaczenie kilku zdań :) pilne, na dziś:

Swoją praktykę zawodową odbywałam wraz z koleżanką w restauracji "Gościniec" na ul. Toruńskiej. Lokal prezentował się ładnie. Pierwszego dnia praktyk miałam styczność z szefem, szefową, szefem kuchni i kelnerem. Poznałam też jedną z kucharek. Oprowadziła mnie po zakładzie gastronomicznym. W każdy poniedziałek robiłyśmy kluski śląskie. Oczywiście każdego dnia moim obowiązkiem było dbanie o porządek w kuchni. Następnego dnia poznałam drugą kucharkę. Pomagałam jej przy wydawaniu potraw. W środę poznałam kucharza. Tego dnia wraz z koleżanką obierałyśmy warzywa. W ciągu następnych dni miałam okazję poznać dwóch absolwentów mojej szkoły pracujących tam oraz kelnerkę. Ogólnie podobało mi się tam, lecz poznałam jak ciężka jest praca kucharza. W przyszłości zastanawiam się nad zmianą zawodu.
Cytat: Paulajna
W przyszłości zastanawiam się nad zmianą zawodu.

to może już teraz?
nie, nie teraz :) i to miała być pomoc ;p niemiecki to dla mnie czarna magia...
Cytat: Paulajna
nie, nie teraz :) i to miała być pomoc ;p niemiecki to dla mnie czarna magia...
Też jesteś nowa tutaj, co? To jest forum do niemieckiego, a nie dla magików.
sie usmialam... dziekuje

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie