Opis Rodziny po Niemiecku

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam proszę o pomoc w napisaniu opisu rodziny po niemiecku.

Mam na imię .. mam .. lat. Mieszkam w ... Chodzę do Technikum, interesuję się sportem , komputerami , lubię oglądać filmy , grać na komputerze. Moja rodzina składa się z X członków, mieszkamy w domu jedno rodzinnym . Mój tata ma na imię Y , ma X lat, z zawodu jest stolarzem , interesuję się sportem i wieloma innymi rzeczami . Moja mama nazywa się X , ma Y lat, z zawodu jest X, ma bardzo wiele ,zainteresowań , lubi gotować, sprzątać , oglądać filmy i wiele innych rzeczy. Brat ma na imię Y , ma X lat, chodzi do gimnazjum , interesuję się grami, sportem . Moja siostra nazywa się X , ma Y lat, chodzi do szkoły podstawowej , lubi czytać , interesuję się sportem i lubi pływać .
chętnie pomogę, ale przecież nikt za ciebie nie napisze!
... jakto nie napisała? Przcież X i Y, to już po niemiecku.
Ich heiße.. ich bin... Jahre alt. Ich wohne in.... Ich besuche die technische Fachschule. Ich interessiere mich für Sport, Computer, ich mag die Filme ansehen, Computer spielen. Meine Familie besteht aus ... Mitglieder. Wir wohnen im Einfamilienhaus. Mein Vater heißt... und er ist ... Jahre alt und er ist Tischler von Beruf. Er interessiert sich für Sport und viele andere Sache. Meine Mutter heißt ... und sie ist ... Jahre alt und sie ist ... von Beruf. Meine Mutter hat viele Hobbys, sie mag kochen, aufräumen, die Filme ansehen und und so weiter. Mein Bruder heißt .... und sie ist .... Jahre alt. Er besucht die Grundschule, er mag lesen, schwimmen und er interessiert sich für Sport.

powinno być dobrze, pozdrawiam ;)
Cytat: paauulinaa91
powinno być dobrze, pozdrawiam ;)

ale nie jest
paulinka, ty też nie rozróżniasz jeszcze osób po niemiecku?
A, poszła ty spowrotem na zadane.pl. Tam już się na tym znają powoli!
Won z Internetu! Dzisiaj ma zamknięte!
Temat przeniesiony do archwium.