Proszę o pomoc. :)

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Niestety moja wiedza na temat języka niemieckiego jest zerowa, a bardzo chcę pomóc bliskiej mi osobie, dlatego proszę Państwa o pomoc w napisaniu zadania.

Polecenie:
Podczas wakacji wybrałaś się z wizytą do koleżanki z Warszawy. Po powrocie piszesz e-mail do kolegi z Bonn, w którym:
- opiszesz ogólny przebieg podróży, środki transportu z jakiś korzystałaś
- opiszesz swój wolny czas, wieczorne atrakcje
- opiszesz swoją drogę powrotną
- wspomnisz o swoich planach na kolejny wyjazd

Stworzyłem "ramowy" plan po polsku, jak ja to widze, a gdyby ktoś z Państwa stworzył z tego jakąś całość, byłbym niezwykle wdzięczny.

- wstęp: co u Ciebie? dawno nie pisałam, ale byłam zajęta - dużo pracy w szkole.. w ostatni weekend byłam u Anki w Warszawie - poznałeś ją na wymianie! było świetnie!

- podróż była niezwykle męcząca, wyczerpująca i długa; z Bielska-Białej do Katowic jechałam autostopem (podwieźli mnie mili, starsi państwo), z Katowic do Warszawy jechała pociągiem (akurat była promocja i bilety były bardzo tanie); po 5 h dotarłam do Warszawy;

- w wolnym czasie robiłyśmy zdjęcia, chodziłyśmy na spacery, robiłyśmy zakupy, zwiedzałyśmy miasto, odwiedziłyśmy zamek, muzea; wieczorami chodziłyśmy tańczyć do klubu i byłyśmy w teatrze;

- droga powrotna była koszmarem; czekałam 8 h na dworcu w Warszawie na pociąg, a w połowie drogi się zepsuł;

- za miesiąc znów postanowiłam odwiedzić Ankę - tym razem wybiorę się samochodem i pójdziemy z Anką na pokaz mody - to będzie coś fantastycznego!

Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam serdecznie.
Nasza zakładka "Nauka" to najlepsza pomoc.