Pomożecie? potrzebuje tłumaczenia na niemiecki tego tekstu , opowiadanie ma zawierac forme z "zu" i bez "zu" . Prosze

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Hej ,
Te wakacje spędze z moim przyjacielem Mateuszem , Mamy w planach wyjazd w lipcu na dwa tygodnie nad morze do miejscowości Rewal .W Rewalu bede się kpac w morzu jesc ryby i opalać się . w sierpniu planuje dużo odpoczywać jeździć na rowerze i opalać się . Także mam w planach chodzic do konca wakacji na silownie . Lubie dużo ćwiczyć . Chciała bym także by nie zabrakło imprez z moimi przyjaciółmi . to moje pierwsze samodzielne wakacje . mam nadzieje że beda udane
https://niemiecki.ang.pl/gramatyka/zdanie_okolicznikowe/celu_z:_damit_lub_um...zu
Hey,
Diese verbringen den Urlaub mit meinem Freund Matthew, haben wir eine Reise im Juli für zwei Wochen geplant über das Meer bis zum Dorf Rewal. Reval ich in KPAC sein fressen Fische im Meer und Sonnenbaden. im August plant, viel Radfahren und Sonnenbaden ausruhen. Außerdem plane ich, bis zum Ende der Ferien Turnhalle gehen. Ich mag eine Menge üben. Sie würde auch nicht ausgehen von Ereignissen mit meinen Freunden. Dies ist mein erster unabhängigen Urlaub. Ich hoffe, dass es erfolgreich sein wird