Co zmieniłbym w szkole

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Cześć ;)

Jestem tu pierwszy raz, i nie wiem czy dobrze trafiłem :P mam bardzo ważną odpowiedź ustną z niemieckiego bo chcę mieć lepszą ocenę na koniec roku :P jedynie co muszę zrobić to odpowiedzieć o szkole i dostałem kilka zadań do nauczenia i mam problem z jednym:

Co zmieniłbym w mojej szkole ( odpowiedzi mają być proste do tego zadania np: zakaz noszenia mundurków itd i nie wiem jak to napisać, i proszę o podobne zdania tak żeby z trzy były :P Dziękuję i Pozdrawiam bardzo zależy mi na czasie )
Cytat: issuzu123
Cześć ;) Cześć!
Jestem tu pierwszy raz, i nie wiem czy dobrze trafiłem dobrze trafiłeś :P mam bardzo ważną odpowiedź ustną z niemieckiego bo chcę mieć lepszą ocenę na koniec roku :P jedynie co muszę zrobić to odpowiedzieć o szkole no, to opowiadaj! Wstydzisz się? i dostałem kilka zadań do nauczenia i mam problem z jednym:
Co zmieniłbym w mojej szkole ( odpowiedzi mają być proste do tego zadania np: zakaz noszenia mundurków itd i nie wiem jak to napisać, i proszę o podobne zdania tak żeby z trzy były drugie: wprowadzić zakaz palenia papierochów przez nauczycieli, trzecie: wprowadzić zakaz brania narkotyków. Masz teraz trzy.:P Dziękuję Proszę. i Pozdrawiam Pozdrawiam też.bardzo zależy mi na czasie a, to się robi interesujące! )
ich kann dir helfen...

Ich möchte ein paar Sachen machen. Erste alle Schüler sollen Schule Schürze tragen. Man soll nicht rauchen, denn wir sind in eine Schule, und man soll seine Aufmerksamkeit auf Lernen konzentrieren.

Dazu die Schüler sollen nicht Drogen Nehmen. Ich glaube die Schüler sollen Sport machen und alle Lehrer hören. Die Sachen werden Schule-arbeit verbessern. Ich glaube auch, dass genug ist.

i co dobrze napisałem? :)

PS
dzięki za poprawki jeśli potrzebne.
edytowany przez calf: 07 lip 2013
Ich kann dir helfen napisałeś poprawnie, ale reszta...

Ich möchte ein paar Sachen machen (Chciałbym robić/zrobić kilka rzeczy)
"Erste"? czyli o co chodzi?
in eine Schule nie można być (wyszło coś w stylu polskiego: jesteśmy do jakiejś szkoły)
do Sport machen też bym się przyczepił i kilku innych rzeczy , praktyyyycznie w każde zdanie trzeba zmienić.
Albo się krótko uczysz albo należysz do osób, którzy uważają, że do nauki języka wcale gramatyka nie jest potrzebna (szanowałbym Cię jako ta pierwsza osoba :P )
Pozdrawiam!
1. W takim razie może lepiej: Ich möchte ein paar Sachen wechseln.
2. Zuerst miało być
3. czemu nie Sport machen?
4. Przecież wir sind in einer Schule znaczy: jesteśmy w szkole. Nie wiem o co Ci tutaj chodzi.
5. A Ty ile sie uczysz już?

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie