Moja przyjacióka
Znam ją od mojego pierwszego roku szkolnego. Dziś widzimy się tylko rzadko, ale kiedy się spotykamy, to jest zawsze bardzo zabawnie. Przeważnie idziemy razem do kina, a potem idziemy wypić jeszcze jeden kieliszek wina. Ona jest otwarta istotą i pełna życia, i może wczuć dobrze w innych. To czyni ją przyjemnym/miłym rozmówcą. A, że jest również dość ładna, biegają za nią mężczyźni.
Moja ciocia
Ciotka Matylda to siostra mojej matki. Jest w połowie pięćdziesiątki, i na jej wiek wciąż wygląda młodzieńczo/mlodo. Ma dwóch synów, którzy są już dorośli. Prace domowe nie interesują jej w ogóle. Pomimo jej wieku ma dla niej dużą wagę jej wygląd (osobisty). Jest bardzo towarzyska i idzie chętnie do pubu na drinka/jednego. Wieczorem staje się tak naprawdę rześka/żwawa.
Mój przyjaciel
Siedzialam obok niego w ostatnich latach w szkole, aż do matury. On jest raczej zamkniętym typem. Jedyne, co naprawdę go może inspirować, to zwierzęta.
Odkąd go znam, ma jakiegoś zwierzaka. Często chodzimy razem na spacer w lesie.
Tam odtaja niemal dosłownie i wyjaśnia mi wszelakie rodzaje, co jest do zobaczenia. Przy ludziach, których nie zna, jest przeważnie strasznie niesmiały.
Moj wujek
Ze wszystkich moich krewnych wuj Rudolf jest mi najdroższy.
To najmłodszy brat mojej matki, nigdy sie nie ożenił i mieszka z dala w małej wsi.
Jako ogromnie oczytanym czlowiekiem; ma w każdej wolnej chwili jakąś książkę przed nosem. Dlatego też zna się bardzo dobrze w różnych dziedzinach wiedzy. Przy tym jest bardzo pomocny. Niestety niekiedy jest trochę nieporadny, jeżeli chodzi np. o wbijanie gwoździa do ściany.
edytowany przez niuniel: 25 sie 2013