nan prośbe czy ktoś mógłby przetłumaczyć mi to na niemiecki
jestem noga z niemca i sama nic nie napisze
prosze o szybką pomoc
moja rodzina składa się z pięciu osób: moja mama, mój tata, dwóch braci i ja. mój tata ma 55 lata. jest średniej wysokości, szczupły i przystojny. ma niebieskie oczy i czarno-siwe włosy. nie ma wąsów ani brody. zawsze ma krótkie włosy. ubiera się modnie, lecz przede wszystkim wygodnie. z charakteru jest bardzo wesoły, przyjaźnie nastawiony do świata i ludzi. w stosunku do mnie i do braci zawsze jest sprawiedliwy, bardzo nas kocha i zawsze chce nam pomoc. mój tata pracuje jako mechanik. niestety bardzo rzadko jest w domu... Pasja mojego taty jest motoryzacja, wędkarstwo i ogrodnictwo.
moja mama ma natomiast 52 lat. jest średniego wzrostu, szczupła i zadbana. ma niebieskie oczy, jasny brąz włosy do ramion. Nosi okulary. ubiera się zawsze elegancko - jest bardzo kobieca. z charakteru mama jest osoba rozważna, ambitna i wesoła. jest moja najlepsza przyjaciółka - osoba, której najbardziej ufam. wie o wszystkim co dzieje się w moim życiu. zawsze mogę na niej polegać. moja mama pracuje jako księgowa, oraz zajmuje się domem. w wolnym czasie lubi czytać książki, słuchać muzyki i obejrzeć dobry film.
mój starszy brat ma na imię Rafał, ma 30 lat. .Mieszka i pracuje za granica - w Niemczech jako mechanik. jest bardzo wysoki, szczupły i jest blondynem. ma niebieskie oczy i jasna karnacje.wlosy ma zawsze krótkie. z charakteru jest strasznie energiczny i wesoły, ma mnóstwo przyjaciół. spędza z nimi dużo czasu. jest strasznie towarzyski i miły, pasją mojego brata jest motoryzacja oraz sport. Mój młodszy brat Mateusz ma 16 lat i chodzi do trzeciej klasy gimnazjum, jest niskim niebieskookim blondynem, prawie nigdy nie ma go w domu bo cały wolny czas spędza na boisku z kolegami lub na rowerze natomiast wieczorami cały czas siedzi przy komputerze.
i ja... mam 21 lat. chodzę do drugiej klasy technikum. jestem wysokim, raczej szczupłym blondynem. mam niebieskie oczy i śniada karnacje. jestem pogodny, optymistyczny. lubię poznawać nowych ludzi i spotykać się z przyjaciółmi. , moja pasja jest przede wszystkim motoryzacja
kocham cala moja rodzinę! i chociaż czasami się kłócimy, nie wyobrażam sobie życia bez nich. wiem, ze zawsze mogę na nich liczyć. nie zamieniłbym mojej rodziny na inna - nigdy!!