Błagam o pomoc!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam ! Na Zadanie domowe mialem ułozyc i przetlumaczyc zdania z :

- in die Eisdiele Gehen
- Einkaufe Machen
- in die Bibliothek Gehen
- Kontrollarbeit Scheiben
- Inline-Skates Fahren
- Freunde Treffen
- einen Tremin Haben
- auf die Party Gehen

Mam 3x 1 na czysto więc lipa straszna a zadanie na jutro =/ jestem naprawde bardzo słaby z Niemca i spróbowałem przetlumaczyc jakies wyrazy bo wiecej nie potrafie =/ Blagam pomożcie !! Kufel piwa wysle pocztą :))

Gehen – iść
Einkaufe - zakupy, machen – robić
Bibliothek – biblioteka, gehen – iść
Schreiben – pisać
Fahren – jechać
Freuden - Przyjaciel, treffen – spotkać
Einen – jeden/a , haben – mieć,posiadać
Party - impreza , gehen – iść
Błagam Was ! błagam bo mnie starsi zabiją =/ ja moge wam z anglika zrobic albo cos ale niemiecki NIC !! =,( =,( =,(
wystarczy dodac podmiot i odmienic czasownik
Heh mów mi więcej :PP Nie mam zielonego pojęcia :( Prosze Księżniczko zrobisz mi to ? ;-)
ich bin keine Prinzessin

nie, nie odrabiam za nikogo prac domowych, nie wierze ze nie wiesz co to podmiot i ze pierwszy raz słyszysz o końcówkach czasownika
W gimnazjum niemieckiego nie miałem .. Jestem w 1 klasie liceum i Szanowna Pani MGR ! Powiedziała ze nie bedzie zaczynac od nowa dla kilku osob =/ Naprawde :((
Ich gehe heute in die Eisdiele. - Idę dzisiaj do lodziarni
Ich muss die Einkaufe machen, weil ich habe nichts zu essen. - muszę zrobić zakupy, bo nie mam nic do jedzenia.
Ich gehe in die Bibliothek, weil ich die Bücher lesen mag. - idę do biblioteki, bo lubię czytać książki.
Ich schreibe morgen die Kontrollarbeit. - piszę jutro pracę kontrolną
Ich treffe in der Schule viele Freunde. - spotykam w szkole dużo przyjaciół
Ich gehe zum Arzt, weil ich heute einen Termin habe. - idę do lekarza, bo mam dzisiaj termin.
Ich gehe heute auf die Party zu meiner Freundin. - Idę dzisiaj na imprezę do mojej przyjaciółki.

Myślę, że o to Ci chodziło. Starałem sie wymyślać łatwe zdanka. Powodzonka w szkole...I zacznij sie wreszcie uczyć niemieckiego=D=D
ej w drugim zdaniu zrobiłem błąd:/ musi byc >>> Ich muss die Einkaufe machen, weil ich nichtz zu essen habe.
Kochanie MOJE MYSZKO MYSZORKU !! WIELKIE Dziekuje !! Kochammmmmm !!! :*:* Ide przepisac ! Dzieki dzieki :*:*:*
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Brak wkładu własnego