pomocy!! potrzebuje listu!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Potrzebuje listu z niemieckiego na temat::
Napisz list do kolegi w Niemczech i poinformuj ja o swojej chorobie, która uniemożliwia Ci przyjazd do niej:
- okreśł co Ci dolega
- napisz jakie masz zalecenia
- czego nie wolno Ci robic
- zapewnij ze napiszesz do niej wkrótce

kochani prosze o pomoc, bo z niemca nie jestem najlepszy, a musze zaliczyc,
z góry dziekuje dobrym ludziom
Bog zapłać
(miejscowosc)...den (data)

Hallo Patrick

Danke für deine Brief.Ich kann nicht zu dir fahren, weil ich Krank bin. Ich habe grosse Bauchschmerz.Der Arzt hat mir gesagt, daß ich muß unbedingt in Bett liegen, also denn ich kann nicht z.B laufen, springen usw.Ich glaube daß ich werde schnell genesen. Ich werde bald ganz bestimmt zu dir schreiben.

Mit freundliche Grüße

XYZ
.....................

Ich habe das natuerlich mit Faehler gemacht...ich lerne auch Deutsch +) also denn bitte zu korregieren^^

.....................
Warschau, den 10. Dezember 2006

Hallo Patrick,

danke für deinen Brief. Ich kann nicht zu dir kommen, weil ich krank bin. Ich habe große Bauchschmerzen. Der Arzt hat mir gesagt, dass ich unbedingt im Bett bleiben muss, deshalb kann ich nicht laufen, springen usw. Ich hoffe, dass ich schnell gesund werde. Ich schreibe dir ganz bestimmt bald.

Mit freundlichen Grüße

Ich habe das natürlich mit Fehlern gemacht ... auch ich lerne Deutsch +) bitte also um Korrektur

:-))
Danke Mokotow...=)
wielkie dzieki ratujecie mi zycie, jak bym mogl w czyms pomoc poza niemieckim to jestem do uslug:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie