proszę o przetłumaczenie na niemiecki zadania thx:

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Prosze was o przetłumaczenie tego tekstu naj ęzyk niemiecki naprawde to dla mnie bardzo ważne byłabym wdzięczna gdyby któś mi pomógł...]
a więc:
"Moim pierwszym hobby było kolekcjonowanie znaczków pocztowych.Mam ich w domu tysiące, są na nich przeróżne wzory : ciekawe miejsca, pejzaże, ludzie kwiaty, rzeczy, samoloty samochody a nawet mam kolekcje wszystkich papieży jacy byli w hisotrii świata.Lubiłem oglądać znaczki mojego taty, too n jako pierwszy zainteresował mnie zbieraniem znaczków kupił mi pierwszy komplet znaczków i klaser.Potem zacząłem interesować się zbieraniem plakatów z gazet,którymi wyklejałem pokój.W tym momencie niema wolnego miejsca na moich ścianach, wszędzie mam plakaty z nagimi paniam, zespołami muzycznymi a także z samochodami i znanymi piłkarzami.Kolejna moją pasją jest bieganie.Biegam od zawsze. Jestem mistrzem w biegach na długim dystansie.Mam wiele dyplomów w domui medali.Kiedy biegam czuję zę żyje.Mam tęż wiele innych zainteresowań np. matematyka.Jestem w niej naprawde doby, więc mogę pomagać w zadaniach kolegom i koleżankom co sprawia mi wielką przyjemność.Ostarnio dostałem się nawet do finału bnardzo trudnego konkursu matematycznego z czego bardzo się cieszę. Ponadto bardzo dużo czytam.Uwielbiam "Harrego Pottera" to mo kochany bohater.Przeczytałem wszystkie części po kilka razy.Od czasu do czasu lubię grać nak omputerze w gry strategiczne.Moją ulubioną jest WARCRAFT3.Przeszedłem prawie wszystkie misje bez problemu.Podsumowując mogę stwierdzić że interesuję się wszystkim po trochę i niemam takiego jednego ulubionego zainteresowania.
[email] to moj mail

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia