HILFE!!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Prosze o przetumaczenie tego tekstu!! Blagam! bede bardzo wdzieczna! chociaz pare zdan!! sehr bitte!!!

Moim idolem już od lat jest nasz papież Karol Wojtyła. Urodził się 18 maja 1920 roku w Wadowicach, a zmarł 2 kwietnia 2005 w Watykanie. Był on pedagogiem, poeta, filozofem, znal wiele języków i był kimś wyjątkowym.
Niestety już nie żyje, ale był średniej wysokości i postury mężczyzną. Oczy miał brązowe i był brunetem. Jako młody chłopak uwielbiał grac w piłkę nożną i był wzorowym uczniem. Zawsze pomagał innym, oraz wspierał. Podejrzewam ze mimo tych wielu zalet, nikt go nie podejrzewał wtedy o takie wielkie czyny jakie zrobił w swoim dorosłym życiu.
Swój wspaniały charakter i osobowość udowadniał nie raz, chociażby gdy został postrzelony i zamachowiec został złapany, to przecież kto jak nie Karol Wojtyła odwiedził ta osobę w wiezieniu i mu przebaczył. Był wielkim człowiekiem, napisal wiele interesujących książek, wierszy, był bardzo obeznany w literaturze, ale nie tylko. Jego kolejna wielka Pasja była filozofia, a zaraz po niej były Tatry, Jan Pawel II uwielbial spędzać czas w naszych pieknych polskich gorach. Był człowiekiem inteligentnym, wrażliwym, potrafiącym wybaczac. Był kims waznym dla nas wszystkich, kto jak nie on potrafil tak zmotywowac, czy przekazac tyle waznych dla nas informacji. Te wlasnie cechy pokazuja nam jaki to był wielki człowiek.
Jak już napisałem dla mnie i jestem pewien ze nie tylko Karol Wojtyla był kims naprawde wielkim. Zrobil on tak wiele dla nas ludzi, ze naprawde powinniśmy wszyscy darzyc go wielka sympatia i wspominac go jako wspaniałego Polaka!

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego