prosze o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

potrzebuje pomocy .. jeśli znajdzie się ktoś tak dobry too bede bardzo wdzięczna.
Chodzi o przetłumaczenie tekstu oto on:
Jestem Kopciuszkiem. Mieszkam z dwoma niedobrymi siostrami i macochą. Jestem bardzo źle przez nie traktowana. Muszę sprzątać sama dom, usługiwać im.. Siostry naśmiewają się ze mnie.Macocha nie jest lepsza. Pewnego dnia Książę zorganizował bal. Macocha nie pozwoliła mi iść i zadała mi dużo pracy. Siostry oczywiście poszły a ja zostałam w domu. Na szczęscie moja matka chrzestna dobra wrozka zjawila sie i pomogła mi z tymi pracami dała piekna suknie , buty i zawiozła mnie na bal. Książe był mną zachwycony. Niestety o 12 musiałam wracać do domu. Kiedy uciekałam zgubiłam jeden pantofelek.. Następnego dnia Książę kazał odnaleźć dziewczynę która zgubiła pantofelek i oznajmil ze ta ktora ma drugi pantofelek zostanie jego zona.. kiedy ksiaze przyszedł do naszego domu macocha zamkneła mnie w pokoju i nie kazała wyjsc.. na szczescie ksiaze rozkazal przymierzenie buta kazdej dziewczynie. kiedy okazalo się że pantofelek pasuje na moja noge kazał pokazać drugiego, przyniosłam i od tamtej pory byliśmy razem żyliśmy długo i szczęśliwie.
jesli ktos jest mi w stanie pomoc to bardzo prosze. postaram sie w inny sposób zrewanżować.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie