LIST !!!!!!!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam!!! Może mi ktoś napisać jakiś list z niemieckiego? Czym się interesuje itp. Nie bede wstawial przeglosów. Z góry dziękuje na odpowiedz.
W książce mam napisane:

Stuttgard, den...

Liebe Corri,

wie geth es dir? Mir geth es sher gut, in der schuje und jetzt sogar auch beim Flótenunterricht.
Du wieBt, ich gahe Montaqnachmittag in die Musik schule. Mein Eltern móchten das. Ich habe ja keine Lust. Ich móchte nicht Flóte lernen und Noten schreiben. Und wir haben auch immer so viel Hausaufgaben, Flóte uben und so. Aber bei Hubsi ist der Flótenunterricht toll.
Wir habe namlich jetzt Hubsi. Hubsi heiBt in Wirklichkeit Alois Hinterhuber. Er ist Musiklehrer (klar!) und neu heir an deer Musikschule. Hubsi ist sehr, sehr nett.
Manchmal uben wir zu Hause nicht. Aber Hubsi ist nicht bose. Er fragt: ,,Was ist denn los? Wo ist das Problem?"
Wir antworten: ,,Ach, das Leid ist so schwer." Und er sagt nur: ,,Na gut, dann spilen wir zusammen." Wir uben in der Schule. Ist das nicht toll? Hubsi ist Spitze!
Viele GruBe und bis bald
deine

Susi
BLAGAM!!!!!!!!!!!! PROSZE, MAM TO NA JUTRO!!!!!!!

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia