Wyniki DSD ...

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |
Podobno w Poznaniu i opolskim sa juz wyniki DSD? ... Jak Wam poszło? - My w Krakowie jeszcze czekamy ...
No niestety nie mamy jeszcze, a jestem z Poznania... Też cały czas czekamy... Nam powiedziano (jak pisaliśmy DSD), że wyniki będą prawdopodobnie dopiero w kwietniu (albo jeszcze później :D)...
a nam..w bydgoszczy powiedzieli ze beda w marcu..ale narazie nic nie wiadomo, a byl u nas ambasador niemiec i obiecal jedej osobie, ktora zda najlepiej DSDII, wyjazd do niemiec jako nagrode od niego:)sie postaral:)
Jest u was w szkole coś takiego, że jak zdacie DSD II to macie 6 z niemca??
jest
6 na koniec roku??? Nie ma u nas. Jest za to klasa dwujęzyczna, w której zdawalność DSD II wynosi przeważnie 100%, więc cała klasa musiałaby dostać 6... Ech... nawet mi do głowy nie przyszło, że za zdanie Spracha w niektórych szkołach ma się automatycznie 6 na koniec roku...
I co? Są już gdzieś może wyniki? Cóż mamy juz kwiecień, powoli mogli by juz przysłać :/
No właśnie, miałem nadzieję, że wyniki będą przed końcem roku szkolnego. Ale nic na to nie wskazuje.
Czy macie już wyniki pisemnego DSD II? W Warszawie podobno nie ma.Pozdrawiam ciekaw
Czy macie wyniki pisemnego DSD II. U nas cisza.Pozdrawiam.Ciekaw
u nas juz wiadomo czy zdalismy..ja zdalam:P..ale pkt nie ma jeszcze
Gratuluję :) U nas cały czas cisza, ale skoro u Was już wiadomo, czy zdaliście, to do nas już też powinny dotrzeć wkrótce takie informacje... Było by fajnie, gdyby przed końcem roku szkolnego, a został tylko tydzień :P
w olsztynie tez nie ma :( :( :( no ale moze to rzeczywiscie kwestia dni... gratuluje... :)
U nas,w Łodzi, tez juz podali kto zdal, a kto nie.zdawalnosc w szkole wynosila prawie 100%, a w mojej klasie kazdy zdobyl ten certyfikat :)) szkoda tylko, ze nie zwalnia on z matury z niemieckiego :(( według mnie matura na poziomie dwujezycznym jest niestety o wiele trudniejsza niz DSD.co sądzicie o maturze dwujezycznej???
O! To Ty tez piszesz na poziomie dwujezycznym? A jednak nie jestem sama.. Tez uwazam ze jest to trudniejsze niz dsdII. A jak Ci poszla probna?? Dwujezyczna?
Pozdrowionka!
Jeśli dobrze pamiętam, to dostałam ok 80pkt/100. Mam tylko nadzieję, ze jednak zrobią troche łatwiejszą tą dwujęzyczną teraz...szkoda tylko, ze niektore uczelnie liczą punkty z dwujezycznej tak samo jak za poziom rozszerzony, a to sprawiedliwe nie jest :(
No, więc u nas wyniki już są. Zdałam :D
No u nas w szkole podobno są od poniedziałku,ale nikt nic nie powiedział. Zdałem :-D
ja tez zadawalam w Toruniu jakby bylo cos wiadomo to dajcie znac [email] (VLO)
w olsztynie też juz są... zdałam i to na 85,5% :) :) :)
A w Radomiu głucha cisza:( beznadziejnie bo ciagle zyje w niepewnosci czy zdalam czy nie ale pocieszam sie tym ze na Dsd swiat sie nie konczy :)
Ja myślę, że u was wyniki też już są, tyle, że rok szkolny się skończył i nie mają was jak powiadomić (tzn. sposób by się znalazł, ale tak najłatwiej)... Uszy do góry, będzie dobrze :)
My mamy zapowiedziane ze dostaniemy wyniki po maturach ...
Wczoraj jak wychodzilismy po rozsz niemcu ... przyszly wyniki do szkoly ... swiezutkie, cieplutkie ... i wszyscy zdalismy! ... jeeee :))
Dostaliście już certyfikaty? Bo my dzisiaj i mam do Was w związku z tym dwa pytania :)

1) Czy zdarzyło się u was może, ze ktoś miał błąd w nazwisku (lub dacie urodzenia...) na dyplomie i co z tym?
2) Czy dostaliście też tylko cerytyfikat (na którym nie ma podanej ilości punktów), czy również dodatkowe zaświadczenie (czy jak to nazwać) z podaną punktacją? Bo słyszałam, że niektórzy otrzymywali...
1. U mnie w szkole zdazylo sie w sumie kilkanascie bledow, glownie byly problemy z brakiem poslkich znakow. Ale jednemu z kolegow zmienili nawet rok w dacie urodzenia (byl mlodszy o rok od reszty zdajacych) - pewnie po to, zeby sie wszystko zgadzalo ;) Wiem, ze te bledy zostaly spisane i zgloszone pani koordynatorce z okregu dolnoslaskiego, ktora obiecala nowe certyfikaty. Z tego co wiem, nikt poprawionej wersji nie dostal. Na szczescie w moim certyfikacie bledu nie bylo :)
2. Kazdy z nas dostal osobne zaswiadczenie o liczbie zdobytych punktow (dwustronne - z jednej strony po polsku, z drugiej po niemiecku), bo liczba ta byla wpisywana na swiadectwo maturalne. Poza tym tych zaswiadczen zadala germanistyka na UWr.
Dzięki za odp. :)
1) To, że Niemcom nie chce się zainstalować polskiej czcionki to zauważyłam (tych błędów nie licze). U mnie na certyfikacie jest gorszy błąd, jest zmieniona jedna literka w nazwisku :/ + wiadomo zamiast "ł" jest "l", więc w sumie, to nazwisko już coraz mniej przypomina moje :/. U nas też została zrobiona lista z błędami (w sumie 3 osoby ze szkoły, u mnie nazwisko, u nich błędne miejsce urodzenia), p. dyrektor powiedziała, że dostaniemy jakieś zaświadczenie, gdzie będzie napisane, ze to błąd itd. Chciałam jednak "walczyć' o nowy certyfikat, bo nie po to się starałam, żeby teraz mieć taki świstek, gdzie nawet moje nazwisko nie jest poprawnie napsiane :/. Poza tym boję się, że ktoś mi może kiedyś to zakwestionować. Ale skoro nikt z Twoich znajomych nie dostala nowego dyplomu (a im obiecano) to marnie widze moje szanse...
2) No właśnie, my odstaliśmy tylko ten żółty certyfikat... Szkoda, może w tym roku nie dają zaświadczeń... Akurat na UWr nie składam papierów, więc ta kwestia nie jest dla mnie najważniejsza, bardzie wkurza mnie punkt 1.
Pozdr.
z jakich mist jesteście? bo ja z Krakowa i narazie wiemy tylko żę zdaliśmy, a wyniki będą cytuje: "nieprędko" a ja jestem taka ciekawa......
Ja jestem z Poznania, wyniki z punktacją mieliśmy koło 10 kwietnia. 3 czerwca (na oficjalnym zakończeniu roku) dostaliśmy certyfikaty, we Wrocławiu dostali je 30 maja:
http://konsulatniemiecki.wroclaw.pl/www/home.php?a_sid=203&lg=pl
Myślę, że Twoja szkoła powinna mieć nie tylko wyniki, ale i certyfikaty. Może zamierzają wręczyć je Wam na zakończeniu roku?
Ja jestem z Wroclawia :) Zdawalam DSDII w zeszlym roku i nasz rocznik ten certyfikat zwalnial z matury z jezyka, wiec wyniki dostalismy zaraz na poczatku kwietnia, zeby dostarczyc informacje o zdaniu/niezdaniu dyrektorce i do kuratorium. Certyfikaty dostalismy w konsulacie pod koniec maja.
Jak bylo w tym roku, to nie wiem. Dawno juz nie odwiedzalam swojego liceum i raczej nie zamierzam :P
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

Zostaw uwagę