znam terminy w 2006 r . w ŁODZI....

Temat przeniesiony do archwium.
......na semestr zimowy i letni, ja startuję w semestrze letnim, chociaż mam jakieś jeszcze 7 miesięcy to już się denerwuję czy zdam. okropnie się boję czy sobie poradzę. a tu jeszcze złoży się obrona pracy mgr z Informatyki. proszę kto zdawał ZD,niech doradzi na co trzeba zwrócić uwagę, do czego się przyłożyć.kto podtrzyma na duchu???z jakich uczycie się książek??sami czy zapisaliście się na kurs??czy książka Sebastiana Koślińskiego i S. Ostalaka "ZD. 10 Modelltest" przyda mi się??zastanawiam się nad jej kupnem,z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :o)
Ja zdawalam Zd w Lingwiscie i teraz mysle o ZMP. te certyfikaty to naprawde fajna sprawa-mi dalo to duza satysfakcję, teraz rozwieszam swoja oferte korków z niemca i Zd na pewno mi w tym pomoze;)Nie jest takie trudne, powiedzialabym poziom Nowej Matury-uczylam sie z " Mit Erfolg zum Zertifikat deutsch" i repetytorium tematyczno-leksykalnego Ewy Rostek( różowe i zielone) Polecam zwlaszcza to rep. Powodzenia!
czy moglby mi ktos powiedziec gdzie mam sie zapisac aby zdac na taki zert.deutsch? kiedy sa te egzaminy? i w jakich szkolach sie je zdaje???
ania,
bardzo dziękuję CI za odpowiedź i za wskazówki odnośnie książek z jakich korzystałaś. to repetytorium różowe posiadam,zielonego jednak nie,to chyba sobie ją kupię i ksiązkę "Mit Erfolg zum Zertifikat Deutsch".pozdrowionka :o)
Agatka - ta ksiazka 10 Modelltests ma wiecej zestawów egzaminacyjnych niz Mit Erfolg zum ZD. Ja mam obie, mam jeszcze ksiazke So geht's, ale jest b. droga. Porozglądaj sie po ksiegarniach :)

»

Pomoc językowa