olimpiadka raz jeszcze

Temat przeniesiony do archwium.
TO JUZ JUTRO :>
jak tam przed TYM dniem?
moze podzielicie sie jak i czego sie uczycie??
bo ja nie wiem co mam robić. . .
wszelkie rady mile widziane ...
boje sie jak cholera :-)
keine Angst!

każdy z nas uczył się niemieckiego kilka lat, więc jeden dzień Nas nie zbawi - nie nadrobimy wszystkich braków itd...

ja mam nadzieję, że będzie dobrze, chcę się sprawdzić, a każdy punkt na tej olimpiadzie - myślę - jest formą nagrody za nasz wieloletni trud :>

alles wird gut
zapomniałem powiedzieć...

dzisiaj dostałem próbne testy na germanistykę i konkursy z niemieckiego z ubiegłych lat od mojej nauczycielki... mam to rozwiązywać... :> zaraz się biorę za robotę
Bedę trzymać za was mocno kciuki. Powodzenia:):):)
a no tak... a jezeli chodzi o grammatik --- co powtarzacie? nie wiem na czym sie skoncentrowac....prosze o odzew!:-)
na starym topicu odnośnie olimpiady były linki do starych wersji olimpiad...

możesz je sobie przerobić :) zwykle gramatyka itd. lubi się na czymś takim powtarzać... :) dużo zależy od szczęścia :>
caly czas myśle pozytywnie, będzie dobrze! Trzeba tylko w siebie uwierzyć! nie powtarzam nic, zobaczę, na ile znam ten język.....
to jeszcze nic :P wszyscy znacie niemiecki i wogóle martwicie się czy się dostaniecie. u mnie w szkole udział w olimpiadzie jest pokazaniem kto ma potencjał w języku niemieckim..idą osoby dobre i te,które muszą się jeszcze wiele nauczyć by je zmobilizować.Ja właśnie wiem,że na bank nie zakwalifikuję się dalej.Mój problem to nie zrobić z siebie pośmiewiska:P no ale myślmy pozytywnie ;)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka