egzamin ustny ->olimpiada

Temat przeniesiony do archwium.
Jutro mam etap wojewódzki olimpiady dla gimnazjum. Będę bardzo wdzięczna jeśli ktoś opisze mi krótko część ustną
z góry dzięki za odpowiedzi:)
W jakim jestes okregu?:)
Wiec wyglada to tak: losujesz sobie tekst jakis i obrazki. Masz 15 minut na przygotowanie, siadasz sobie osobno i robisz notatki.
1. Czytasz tekst, pod spodem masz ok. 5 pytan do tekstu ktore musisz odpowiedziec.
2. Na drugiej kartce masz kilka obrazkow (wycinki z gazet, zupelnie nie pasuja do siebie b. czesto) i musisz jakas historyjke opowiedziec (liczy sie zeby popisac sie jak najlepszym jezykiem, bo czesto jest trudne jakas sensowna historyjke wymyslic:)
3. Losujesz sobie jakies reakcje komunikacyjne, np. kup w aptece jakies leki, lub zapytaj sie na poczcie o numer kierunkowy do Belgii:) i prowadzisz na ten temat rozmowe ktrotka z jednym czlonkiem komisji
4. Losujesz karteczke i musisz zbudowac krotka wypoweidz na jakis temat: np. przedstawic wady i zalety telewizji, badz opowiedziec o roli jezykow obcych etc.
Ale to jest chyba zalezne od okrego ;)
dzięki za odpowiedz
I jeszcze jedno czy na części ustnej mogą być jakieś pytania z kulturówki?
i ile jest osób w komisji? mam nadzieje ze będą przyjaznie nastawieni;)
W sumie to i tak juz sie nic nie naucze ale chciałam wiedzieć na co się nastawić
Jestem z Lublina
Nie, pytan o Landeskunde nie ma wcale. Nie wiem jak to jest w Lublinie. Za mojej kadencji w komisji bylo hmmm.... 4-5 osob ;) roznie:)
w kazdym razie zycze powodzenia i nie stresuj sie!

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie