UWr germanistyka opinie o wykładowcach

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Od października zaczynam drugi rok germanistyki we Wrocławiu. Plan układam sama i nie mam żadnych znajomości w starszych rocznikach, więc ciekawi mnie jaką macie opinie o tutejszych wykładowcach, kogo polecacie, a do kogo lepiej się nie zapisywać. Na koniec dodam że wybrałam specjalizację nauczycielską z j.angielskim, ale praca jako nauczyciel to dla mnie plan B, wolałabym kierować się na translatorykę. Z góry dzięki za odpowiedzi :)
Kannst du Deutsch?
tak.
Ich glaube es dir nicht.
A ja myślę, że masz problem z czytaniem ze zrozumieniem, bo zadałam pytanie, na które nie odpowiedziałeś. Jeśli przeszkadza Ci, że napisałam po polsku to Twoja sprawa. Od popisywania się swoim niemieckim jest raczej zakładka Nur Deutsch mój drogi.
heeeeeeeee? Drogi?
Straßen!
polecam ignorować irkamożna, ponieważ jest to osoba, które nie imponuje inteligencją, więc gada od rzeczy, inteligentne osoby niech rozmawiają ze sobą a irkamożna niech sobie sama ze sobą żyje na forum. Teraz jest funkcja, która sprawia, że nie będzie się widziało wpisów użytkownika, którego się wybierze
edytowany przez angeee: 18 wrz 2012
Cytat: angeee
polecam ignorować irkamożna, ponieważ jest to osoba, które nie imponuje inteligencją, więc gada od rzeczy, inteligentne osoby niech rozmawiają ze sobą a irkamożna niech sobie sama ze sobą żyje na orum
ot, i piardła w orum

inteligentne! wyłazić z dziur! Rozmawiać ze sobą!
edytowany przez irkamozna: 18 wrz 2012
Frische Luft täte dir besser [Asterix]
Cytat: pjoter
Frische Luft täte dir besser [Asterix]

Asterix wirkt Wunder!
Haidanei!
Wer täte es denken?
Hut ab!
edytowany przez irkamozna: 19 wrz 2012
nie no, wy sobie kpiny urządzacie!
Wieso? Endlich hast du einen sauberen Satz geschrieben.
Cytat: irkamozna
Wieso? Endlich hast du einen sauberen Satz geschrieben.

alles in Ordnung!
pjoter czy ty jestes ircia
Cytat: angeee
polecam ignorować irkamożna, ponieważ jest to osoba, które nie imponuje inteligencją, więc gada od rzeczy, inteligentne osoby niech rozmawiają ze sobą a irkamożna niech sobie sama ze sobą żyje na orum
ot, i piardła w orum

inteligentne! wyłazić z dziur! Rozmawiać ze sobą!

dobrze irciu juz wychodzimy i bedziemy z toba gadac
Cytat: Diego44
pjoter czy ty jestes ircia

ja pjoter jestem pjoter i nie jestem ircia. Co to za pytanie?, Mädchen!
Kto to wie?
Szukanie osobowości, to wasze najmilsze zajęcie.
Ja jestem pjoter i koniec. Kapito?
Nie to ja jestem pjoter.
Nigdy w żyćciu...
Przepraszam, ale ja tu byłam pierwsza i jakiś tam Tamod nie będzie mi odbierał pierwszeństwa. Gdzie my jesteśmy? He?
Bo zaraz napuszczę mojego kota na Ciebie, brzydalu ty jeden, pfuj!
A, mój jest rasowy.
(za gruby dla wietnamczyka, sorry...)
A, pjoter już sam nie wie kim jest.
edytowany przez irkamozna: 19 wrz 2012
co sądzicie o Märkische Oderzeitung? ( nie to żebym to czytał. Gott behüte!).
edytowany przez [konto usunięte]: 19 wrz 2012
dobre. Nie to, żebym czytała, ale jak już się tak nazywa, to coś w tym musi być. Pjoter, debilniej nie umiesz spytać? Lepsze są Deppenhausene Nachrichten.
ok, Danke!, und Tamod?
Tamod czyta trzydziestego Asterixa, żeby być z tobą na beżąco. Nic jeszcze nie czaisz, ty KI?
Tamod czyta trzydziestego Asterixa, żeby być z tobą na beżąco. Nic jeszcze nie czaisz, ty KI?

A ja czytam pierwszego, wiesz jakie to wciągające?, pewnie nie. Mam kilka wątpliwości, które zaraz przedstawię.
Żeby co?
edytowany przez [konto usunięte]: 19 wrz 2012
żeby nic.
Ja mam wszystkie wydania. I przed laty wszystkie spolszczyłam, więc tu, cielaku, nie podskakuj.
Temat przeniesiony do archwium.