telewizja niemiecka

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanie w sprawie niemieckiej telewizji...W jakis sposob odbieracie niemieckie kanały typu rtl itp jaki dekoder macie itp Ja sie nie bardzo w tym orientuje a chce sobie zalozyc zeby ogladac programy po niemiecku Prosze pomozcie mi:)
Może mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę, ale niemieckie stacje są w większości niekodowane i wydaje mi się, że na każdym dekoderze można je odbierać za darmo. Przynajmniej ja tak mam.
Jak to jest z kanałami typu RTL, to nie wiem, ale RTL jest na pewno niekodowany ;)
wystarczy zwykły dekoder :) nie wiem jak to jest z tymi nowymi i tymi od Cyfry+, Polsatu Cyfrowego itp. bo w ofercie mają te niekodowane, nie tylko niemeickie ;) ale na tych starszych to trzeba przestawić antenę na inny kierunek :)
wszystkie niemieckie prawie stacje sa niekodowane ale niemcy itd nadaja na astrze a wszystkie polskie dekodery odbieraja z hotbird czyli jak juz wspomniano trzeba recznie przestawic, alternatywnie mozesz zobaczyc maxdome ale trzeba placic i proxy uzywac, lub niektore programy za darmo szczegolnie rtl,sat1, pro7 w internecie (poszczegolne audycje)
mfg

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie