Der Meister und Margarita - ebook???

Temat przeniesiony do archwium.
Poszukuję ebooka: "Mistrza i Małgorzaty" Bułhakowa w wersji niemieckiej. Przekopałam chyba już cały Internet i nie mogę znaleźć. Może ktoś ma i mógł by udostępnić? Pozdr.
Podbijam :) Może ktoś jednak znalazł...
witam!
uwialbiam tę książkę!! gdyby ktoś ją znalazł, to ja również reflektuję :)
w zamian mogę podzielić się moim ukochanym Steppenwolfem w oryginale.
pzdr
"Mistrz..." to moja ulubiona książka, dlatego chciałam ją bardzo przeczytać po niemiecku... Nie mam dostępu do tradycyjnej wersji, dlatego szukam ebooka, ale z tym chyba jeszcze trudniej... Pozdr.
będzie :) ale musimy poczekać aż się ściągnie, a na moim starym sprzęcie może to trochę potrwać. jeśli masz lepszy komputer i łącze ode mnie - polecam emulka :)
witam serdecznie w ten piękny, słoneczny dzionek!! :D

a z meisterem jest masakra. stoję sobie na emulu w dłuuugaśnej kolejce, stoję, stoję, a gdy tylko zbliża się moja kolej to sruuu... - mrugają światłem i mi się komputer resetuje :)

ale bądźmy dobrej myśli, Katarzyno, dziś w końcu także Twój szczęśliwy dzień, nicht wahr? ;)
Hejka :) Emula nie mam, mam DC++ (tam w ogóle nie mogę nawet Meistera wyszukać - nikt nie ma, choć szukam na niemeickim hubie)...
A odnośnie szczęśliwego dnia, to masz oczywiście rację, dostałam się tam gdzie chciałam (IFGUAM), na dzień dzisiejszy nie chcę więcej od życia ;). A Ty wiesz już, gdzie zawitasz od października? No, ja w tej kwesti nie mogę niestety pomóc, jestem z P-nia, dla mnie było oczywiste, że będę wybierać studia na poznańskim uni. O wrocławskiej germie wiem niestety mało (albo raczej w ogóle nic), więc sama widzisz (czytasz ;))... Na marginesie to zapraszam do P-nia, to będziemy razem studiować :D
jezeli jeszcze bardzo Ci zale|y na Mistrzu po niemiecku odezwij sie na mojego maila [email] To, co mam, to co prawda sluchowisko, a nie klasyczna "czytanka", ale zrobione jest wspaniale i trwa, bagatela, 700 minut. Pozdrawiam.
kasik999 - niestety muszę Cię rozczarować, z mojego ściągania nic nie wychodzi :( ale myślę, że hoerspiel też jest ciekawym pomysłem :)
co do moich studiów - decyzja jeszcze nie zapadła, ale jeśli wybiorę Poznań, bardzo chętnie poznam wielbicielkę Bulhakowa ;) pzdr
a ja dzisiaj kupilem w ksiegarni w Jaworze "Mistrza i Malgorzate" po rosyjsku! kit! tylko 12 zl! LOL :D
Temat przeniesiony do archwium.