MUZYKA

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |
Hey wam wszystkim!
Mam do was małe pytanko czy może znacie jakąś stronkę www do ściągania MP3 ? BEZPŁATNĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niemiecką albo ewentualnie Polską lub jakąś inną??

Bo Nie Chcę ściągać z programów tylko z jakieś stronki!
www.audiofind.ru

ale nie wszystko zawsze dziala bo musza sie kryc :>

ciiii :>
http://www.spiegel.de/netzwelt/netzkultur/0,1518,357950,00.html
http://www.spiegel.de/netzwelt/netzkultur/0,1518,355733,00.html
Dzięki czy ktoś jeszcze jakieś linki dla mnie ma?
Serdecznie za te ugóry dziękuję !
hipermp3.info to jest darmowa stronka do sciagania
czesc
nie chce mi sie juz tematu robic specialnego chcialem sie was zapytać z jakiego kraju jest 'GREEN DAY'?? czy z niemiec? bo na pewno nie ze stanów a ja zawsze tak myślałem jak ktoś wie t niech napisze skąd jet ten zespól a raczej kapela
czesc
nie chce mi sie juz tematu robic specialnego chcialem sie was zapytać z jakiego kraju jest 'GREEN DAY'?? czy z niemiec? bo na pewno nie ze stanów a ja zawsze tak myślałem jak ktoś wie t niech napisze skąd jet ten zespól.
Green Day z niemiec...a to dobre
przecież oni są z USA

Z Wikipedii, wolnej encyklopedii.

Green Day - amerykańska grupa punk rockowa, utworzona z inicjatywy Billie Joe Armstronga i Michaela Pritcharda (Mike Dirnt).
Jeszcze dość ciekawy jest trashmetalowy zespół "Kreator" z Essen oraz z tej samej półki "Destruction" i "Sodom". Chociaż Kreator powiedziałabym jest tu Spitze! ;-) Grali już w Polsce i to w trójkę :-)
no to ja też dam coś nie do tematu. Wychodzę z domu a tam moja 12-letnia sąsiadka z różową bluzeczką, niby nic...ale na środku tej bluzeczki wielki napis
,,ZICKE,, :D chyba Ci co powinni wiedzieć wiedzą o co chodzi....
ich grüße meine Zuckerschnecken und das Krümelmonster=D
Hi, König!
Mach keine Zicken! Aber Zicke? Hahaha... :-)
Bei uns es ist 25 Grad im Schatten.... >:
L.G. an alle
:-)
:) sonne dich schön;)
Yes, sir!
;-)
nicht sir..kannst Bartek sagen;)
ja wam teraz rzucę newsem:
Rammstein jest z Niemiec, wiedzieliście??
wow!!! a ja myślałem że z JaponiXD
über Rammstein kann ich Dir vieeeel erzählen... :-)
Eklerka du bist Rammstein Fan???
toll aber Oompf und L`ameimmortelle http://www.lai-music.com/
hast du GG ka könnten wir über Rammstein reden;)
Hallo König von Deutschland!
Ich muss Dich leider enttäuschen...ich bin kein Rammstein Fan, aber letztens lese ich sehr vieeeel über die Bands aus der Welt. Also verschiedene Interviews und dabei auch über die Sachen, die mit der Musik verbunden sind. Ich habe viel gelesen u.a. über Dimebag Darell, Kreator, AC/DC, Rammstein, James Hetfield, Joe Satriani, Hackett, Pantera, Ritchie Valens, Green Day, Audioslave..und ich bin immer noch dabei.. :-)
Gerade jetzt in Wegorzewo findet ein Rock Festival statt. Siehe: http://www.rock.wegorzewo.pl/ Ich bedaure nicht, dass ich dort nicht sein konnte. Ich gucke aber im Internet, wie dort es läuft :-)
Ich liebe dagegen u.a. `The Shadows`, die nach 46 Jahren wieder aktiv sind! Sie überlebten (das habe ich im Interview gelesen) weil: good wine, good women, but no drugs! Sie beschlossen jetzt, in diesem Jahr durch Europa zu touren. Das ist ja toll! :-)
und kennst du oder jemand hier US 5?? Sie sind jetzt Nummer 2 in Deutschland.
ale właśnie kiedyś oglądałem VIVE i gościu powiedział wyrażnie jak leciała ich pisoenka 'American Idiot' że wydaje się wszystkim że oni są z USA i powiedział że są z EUROPY więc już teraz nic nie wiem
Zespół "Green Day" założony został w roku 1987 pod nazwą „Sweet Children” w Kalifornii przez 15-letniego wówczas Blillie Joe Armstronga (śpiew i gitara) oraz jego przyjaciela Mike Dirnta...
nie nalezy wierzyc we wszystko co sie uslyszy w tv bo czasem straszne glupoty tam mowia

uebrigens im jahre 1987 wurde auch der superstar roberciq geboren ;)
Hey Superstar, Du hast hier im Forum viel Fans, und ich bin eine davon :-)
Wann könnten wir Dich zu Gast im Kinderkanal im TV ansehen, oder?
Kinder Kanal ist super:D ich sehe mir das täglisch an:)
to i tak jest egal to niemcy uważają że najleżą do nich;)
Niemcy lubią żeby niektóre zespoły należały tylko do nich:)
np. Backstreet Boys(waren doch sehr lange in Deutschland)
Anastacia(in Amiland kennt die doch keine Sau;) )
Jojo (war mit Usher auf Tour durch Deutschland und später alleine)
i Green Day, chociaż zauważ w pierwszych zwrotkach American Idoit jest
to live in f**** states of ameica, i to może wskazywać że są obywatelami USA.
a czy ktoś z was oglądał Big in America na RTl albo Viva gdzie powstało US 5.
może ktoś z was wie co to jest, uff aż się zmachałem
Ich grüße meine Zuckerschnecken:) und das Superstar-Krümelmonster:D
Ja, eine Kindersendung finde ich immer total süß und lustig :-)
oj, to cos kiepski gust ci Niemcy maja... nie obrazajac nikogo oczywiscie :)
Coraz więcej zespołów - nie tylko rockowych - włącza do swych utworów podteksty polityczne. Green Day np. paliło flagę a Tom Morello z Audioslave jest współzałożycielem organizacji Axis Of Justice i czynnie uczestniczy z innymi kolegami z zespołu w akcjach do walki z głodem lub bezdomnością ludzi.... To jest interesujące i godne podziwu. Przecież ci słynni artyści spokojnie mogliby zasiąść w skórzanych fotelach i żyć z profitów, otrzymywanych od wydawnictw płytowych, ale oni nadal działają, bo kochają muzykę. Muzyka ich chyba uwrażliwia, stają się też i dojrzalsi. Poza tym jak się czyta wywiady z niektórymi muzykami, to potracili bliskich w różnych niechcianych wojnach i wyrażają swymi utworami swój protest a także i rozpacz. Oczywiście są muzycy, którzy przybierają taką upolitycznioną pozę "pod publiczkę" ale wszędzie jest miejsce na pewne marginesy....
Osobiście nie lubię agresywnej muzyki, ale jeśli ona ma treść i służy czemuś, to czemu nie?
No tak, zebrało mi się na filozofowanie.... sorry!
:-)
jesli chodzi o muzyke z madrymi tekstami, czasem bolacymi bardzo:

Susanne Vega "Luka" - o molestowanym dziecku

Joy Denalane (znakomita niemiecka piosenkarka soulowa pochodzenia afrykanskiego):
- Im Ghetto von Soweto (o apartheidzie)
- Wem gehoert die Welt (o nietolerancji)
- Vier Frauen (cover "Four women" Niny Simone, tez warte polecenia)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa