I HATE GERMAN

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |
Sory, musiałem to z siebie wyrzucić.Ludzie weźcie się lepiej za angielski
und ich hasse englisch es ist solch eine scheisse sprache dass man es einfach nicht in worte fassen kann

glupota, kazdy jezyk moze byc fajny:P
Jede Fremdsprache kann super sein, wenn man nur einen guten Lehrer hat. Der Lehrer muss geduldig sein und nicht nur von den Schülern, sondern auch von sich selbst viel verlangen. Und außerdem ist jeder Anfang schwer. Es gibt z.B. die Endungen, wegen deren man im Quadrat springen kann. Ist dieser Hass aber nur auf Grammatik zurückzuführen? Die Aussprache ist auch nicht zu leicht. Englisch ist um uns herum hörbar und wenn man Deutsch zuhören möchte, muss man sich mehr Mühe geben. Wer von uns hat im Radio einen deutschen Song gehört? Ich finde... niemand. Und die englischen Lieder hören wir x-mal täglich, darum ist es für uns leicht, diese Aussprache zu beherrschen.

Ich kann aber auf keine Art und Weise erklären, warum unser Gast auf Deutsch nicht schwärmt. Es ist doch super, eine andere Sprache (außer dem von allen gekannten Englischen) zu kennen. Man muss nur etwas Zeit über den Deutschbüchern verbringen... :)

O.K. es ist ganz spät... ich gehe schlafen ;)
Ich hab' sehr oft Lieder auf Deutsch im Radio gehört:P und das noch im Polnischen=D. Und auch in der neuen Oral-B Werbung hört man Deutsch und der von diesem Bier(ich kenne mich mit billgen Bier nicht aus:P)
aber zurück zum Thema
Dass du nicht Deutsch magst ist dein Problem, hmm aber ich denke manchmal nach...ich kenne Deutsch ganz zufällig! Ich denk mir so...was wurde ich ohne Deutsch machen? Ich kann mir mein Leben ohne Deutsch nicht vorstellen! Vielleicht würde ich in der Schule als ätzend bezeichnen, aber dank einem Mädel liebe ich diese Sprache;)
Hier hat jedmand letztens geschrieben, dass wir(Pole) viel besser mit Englisch umgehen können, weil man Englisch üüüübbberalll hört. Aber scheißwahr! Als ich die Engländer zum ersten mal traff war ich geschockt!
Was für ein Englisch sprechen die denn? Und das selbe mit den Maltäsen. Es ist auch davon abfänig, dass meine Englischlerhrerin nie in U.K. war. Was ich sagen will, ist dass viele Leute nicht wirklich wissen wie echtes Englisch klingt
z.B. There are womens ein Pole sagt (ther ar łomens) aber das ist schlecht:P man sollte sagen (thfe aaa łym-ennns)
Das nächste Prolblem ,,lernt lieber englisch"
Meine Liebe ich kann's :P
aber nicht das ist hier ein Problem, jede Fremdspache ist wichtig! Wenn du eine Frau aus der Uni in Wien bei mir triffst da sagst du nicht ,,ey fuck your language make me sick!" das kann sie sich etwas denken....
z.B. ich weiss nicht was ist in meiner Stadt mit Englisch anfangen wurde?
Mit Deutsch hab ich immer etwas zu tun. Da kommen die Deutschen in unsere Schule... na und wer macht mit ihnen eine Stadtführung:P na genau! Barti
Ich bin auch sehr oft im Edyta Stein Haus
oder im Goethe Zentrum an der Uni oder im Österreich Institut.
:) Also finde ich , dass Deutsch:
geil
krass
abgefahren
wow
in
trendy
jazzy
nutzlich
schön
lustig
interessant
ist :) und so weiter ///hm etwas viel :P
woman [łumen] - singular
women [łimin] - plural

und nicht womans :]
man sagt aber so in der Umgangsprache
man o man...weiss jemand wo meine Comenius-Karte stecke??:P
kein Mensch ist perfekt.. ;)
potwierdzam, język niemiecki jest wręcz obrzydliwy!!!
a żeby było śmieszniej, to na swoje nieszczęscie jestem w klasie z rozsz. niemieckim i dokładnie za rok będę zdawać DSD2 :D
ludzie, podziwiam was chciałabym polubić niemiecki, ale to jest po prostu unerfüllbar :(
przez moje negatywne nastawienie nauka deutscha jest prawdziwym utrapieniem :///
vielleicht würde ich Deutsch nicht mögen...aber ich liebte eine Deutschel;)
Konig_von_Deutschland... zwracam sie dó Ciebie bezposrednia o pomoca...
Mam maly problem... Otoz w sumie to juz nie wiem, o co tym NIemcom chodzi:) kiedy uzywam "ist" a kiedy "es gibt", kidey wyrazam, ze cos jest: np. cos jest w sklepie, cos jest w domu, jest dyskoteka, etc. No i jak uzywa sie tego "es gibt" w czasie przeszlym i w liczbie mnogiej??? Jak powiem, ze czegos nie ma w sklepie, czegos nie bylo w sklepie?
wiem, ze to moze banalne pytanie, ale mnie sprawia to nieco klopotu:(
z gory dziekuje za pomoc...
ist- jest , es gibt- istnieje z.B.
Es ist im Laden erhältlich - jest do kupienia w sklepie
Es gibt to np. Morgen, haben sie noch diese guten Tomaten? Nein, die gibt's leider nicht mehr.
ja też nie miałem lekko...przez 5 lat technikum musiałem uczyć się tego obrzydliwego języka...ale teraz na studiach jestem w swoim żywiole I LOVE ENGLISH!!
Przyłączam się! Juz robilem wszystko aby polubic niemiecki - sluchalem piosenek, wmawialem sobie ze to jezyk posiadajcy swoj prestiz i dystyngowany - i wszystko na nic. Nie wyobrazam sobie mowic tym jezykiem w domu, zwracac sie w nim do bliskich!
Und ich think that You weiss aber nicht what are U talking about! German is a beatiful language! And English is just way to communicate with foreigners. German is a work of art! Und ich kann dir say something about it!
Ja tez kiedys na sile probowalam sobie wmowic sympatie do tego jezyka. Nawet w momencie kiedy byl mi bardzo potrzebny do kontaktow z Niemcami nie potrafilam sie do niego przekonac. W sumie nie wiem dlaczego teraz mi sie to udalo, ale od kilku miesiecy znowu sie go ucze, tylko ze tym razem z zapalem i z wielka checia. Odkurzylam stare ksiazki i zeszyty i zaczynam wszystko na nowo, pomimo ze niemiecki mialam juz od podstawowki (a teraz mam juz 20 latek) musze zaczac od podstaw. Mimo wszystko bardzo mi sie to podoba i nie potrafie sobie odpowiedziec na pytanie dlaczego tak bardzo kiedys nie lubilam tego jezyka. Jest poprostu swietny. Uwielbiam tez jeyk angielski. Jak narazie z ludzmi z zagranicy moge sie komunikowac tylko po angielsku, ale mam nadzieje, ze z czasem rowniez po niemiecku....
madra dziewczyna :)
niemiecki jest naprawde fajny, bardzo uporzadkowany i logiczny, dlatego latwy, jak dla mnie :)
dobrze gadasz, roberciq:) to naprawde ciekawy jezyk, jak kazdy!:)
Niemiecki nie jest trudny. Kiedys uczylam sie go tak od niechcenia, gramatyke, slowka, rodzajniki (ktore wtedy nie mialy dla mnie wiekszego znaczenia i raczej je pomijalam) i dlatego wydawalo mi sie, ze sie strasznie mecze zakuwajac go na sprawdziany. Teraz wiem ze rodzajniki trzeba znac i nie dosc ze kazdego slowka ucze sie z rodzajnikiem to jeszcze ucze sie jego liczby mnogiej, bo z nia nie jest tak latwo jak w angielskim ;)
Jede Sprache ist schrecklich schwierig, wenn man sie fließend beherrschen will. Und das Bewusstsein, dass es ganz unmöglich ist, einer Fremdsprache wirklich mächtig zu sein, ist, würde ich sagen, deprimierend. So viel Arbeit, so wenig Resultat => Sisyphusarbeit. Wozu machen wir das denn? Grüß!
święta racja- zgadzam się w 100%. Dla mnie angol jest trudny- nielogiczny i bezsensowny...
Jezyki obce nie sa nielogiczne i bezsensowne. Z takim nastawieniem angielski zawsze bedzie ci sie wydawal trudny...
ja ucze sie i niemca i angola i moim zdaniem niemiec jest latwiejszy od angielskiego ale angielski jest ladniejszy... takze nie przepadam za niemieckim i dlatego mi nie wchodzi (po prostu go olewam) ale przed klasowka opanowanie nowych tematow z gramatyki w pare godzin zadnym problemem nie jest... i jest bardzo klar jesli chodzi o horverstehen... :)
jaaa nie ma nic głupszego niż krytykowanie języka.
Jeszcze najbardziej mnie wkurza to, że nie którzy nawet nie znają 1 słowa po niemiecku, a już wnioskują, że jest głupi. ( JAK JĘZYK MOŻE BYĆ GŁUPI:[ )
Mi się osobiście bardzo podoba.
Przetrawiłabym osobę, która mówi, że nienawidzi niemieckiego:P ale jak można powiedzieć: weźcie się lepiej za angielski!? wrrrrrrrr:P
Angielski też jest bardzo fajny...ale podam przykład:
Słuchaj nie ucz się angielskiego, jest beznadziejny, proponuję chiński :| olaboga:)
was heißt olaboga?
ich kann nur arabisch
ana ahabak :)
każdy język jest logiczny - trzeba tylko dużo ćwiczyć:
Übung macht den Meister - jak mówi stare, indiańskie przysłowie :>

Ja się uczę zarówno niemieckiego jak i angielskiego... oba są specyficzne, jedyne w swoim rodzaju i to jest piękne.

Zresztą nie będę się powtarzał... Jak nasze polskie, młode społeczeństwo tego nie rozumie, że trzeba się uczyć języków obcych, to na zawsze zostaniemy (nie tylko z tego powodu, ale to jeden z kilku) Kazachstanem czy Białorusią dla krajów zachodnich...

JĘZYKÓW OBCYCH TRZEBA SIĘ UCZYĆ! I NIE ŁUDŹCIE SIĘ, ŻE UMIEJĄC POWIEDZIEĆ PO ANGIELSKU : "I wanna be with you", "I need you" itd. TO JESTEŚCIE ŚWIETNYMI ANGLISTAMI :>

http://ksiazki.wp.pl/katalog/ksiazki/ksiazka/73481.html
olaboga, wie kann man nicht wissen, was 'olaboga' heißt...

:P
tak jest jak z angola się ma same podstawy, lizusy robią prace o Britney Spears i innych pokemonach ściągniętych na kopiuj wklej z neta ;) i się na 6 z angola, a jak przyjechali to nas ludzie z Malty to poprostu dali D***
ja już nie przeklinam na forum :P
hehehe przepraszam czy komuś nie pasuje moje..eghm...OLABOGA?;)
No a co do kopiuj wklej weźcie ludzie nie dołujcie...w życiu się w taki sposób nie nauczycie języka :) Walić oceny, jak się języka i tak nie umie.
Ale dobra i tak to wiadomo już chyba;) Że też tak zawsze się rozgadam...
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |