Po maturze pisemnej rozszerzonej-opinie

Temat przeniesiony do archwium.
Hej jak tam po pisemnej? Który teamt wypracowania wybieraliście,a co sprawiło najwiecej kłopotu? Możecie też pochwalić się przewidywanym wynikiem ;-)
;) ich konnte verbreitete Stufe auswählen :P aber ich hab grundliche Stufe genommen^^wie war denn bei dir ? am Dienstag hab ich eine Mündliche Prüfung...mist :P
Ja pisalem rozszerzony.
Ogolnie nie bylo nic, co by mi sprawilo trudnosc. :-) Mysle, ze jak na poziom rozszerzony to nie byly trudne ani sluchanki, ani czytanki. Gramatyczna czesc byla dosc zagmatwana, ale tez nie jakos szczegolnie trudna. :-)

Ja licze na 94% (jesli rozprawke ocenia mi na komplet)
A co chcecie robic po maturze?? Jakie studia?
Ja chce na UMCS na ligwistyke stosowana o profilu NIEMIECKI + ANGIELSKI.
Ja też bym bardzo chciała na lingistyke,ale niestety jedynie do szoły prywatnej.Nie jestem aż tak uzdolniona by się dostać na prywatną.Ale ta lingwistyka to świetny kierunek,i podziwiam tych którzy się na nią decydują-oczywiście na państwowej uczelni,a nie tak jak ja... ;p

Pozdrawiam
A 94% z tej matury rozszerzonej to naprawde jest się czym pochwalić ;-) Gratulacje! Nawet Niemiec by na tyle nie napisał ;p
Też macie wrażenie że trudniejsza niż rok temu była? Mi wychodzi 93% (jesli rozprawke mam całą dobrze w co wątpię :>)
Ladny wynik.
Tak, byla trudniejsza niz rok temu. :)
Ja startuję na lingwistykę stosowaną w Poznaniu>>> Niemca rozszerzonego zdawałem> ustny 100% !!! szok:D... a pisemny najmniej 55 najwięcej 92% ( zależy jak rozprawkę ocenią) no i anglika podstawę ustnego na 90% a pisemnego tak od 56-86% bede mieć ( zależy od oceny pisemnej części) ... jestem dobrej myśli, bo pisemne nie sprawiały mi nigdy większych problemów:D
jak dla mnie to była dużo łatwiejsza niż w zeszłym roku. Mi się właśnie zdaje, że gramtyka to była bajka w tym roku, aż byłam zdziwiona, że taką prostą dali. Niestety zawaliłam czytanie ze zrozumieniem :( bo cos mi sie wydaje ze zle nam czas policzyli bo nie zdazylam doczytac peirwszego tekstu a juz oglosili koniec egz 70% bedzie ale mysle ze w porownaniu do mojej wiedzy z niemca to to żadna rewelacja. myslicie ze warto wydawac 80zł na podanie na UMCS na germanistyke? mam jakies szanse zeby tam sie dostac z takim wynikime?
Aniu, skoro uwazasz, ze jestes z niemieckiego bardzo dobra, matura byla prosta, a Ty otrzymasz ok 70% to cos tu nie gra. :|
to zalezy od tego, ile będziesz mięc procent z pisemnej maturki z polskiego, jesli ok. 70 to masz realne szanse, jesli jednak 50-60 to raczej wątpie żebys sie dostała. Sama jestem na germanistyce na umcsie, w ubieglym roku mialm 82% z rozsz niem i 58 z rosz polskiego, i sie dostałam ;D Kolezanka, ktora miala odpowiednio 74 i 53 się nie dostała :)
Pocieszające jest to, że w tym roku tlyko 3 % wszytskich maturzystów zdawało język niemiecki na poziomie rozszerzonym :) pozdrawiam i życze powodzenia. A i jeszcze jedno, jeśli decydujesz sie na germanistyke na umcsie, w ogóle na jakąkolwiek filologie musisz zapomnieć o życiu studenckim!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia