POMOCY POPRAWKA W SIERPNIU Z USTNEGO NIEMIECKIEGO

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Mam problem niestety nie zdalam ustnej matury z niemieckiego :( i chcialam sie zapytac, czy bede miala znow ta sama komisje i czy te same zestawy z obrazkami i rozmowkami sterowanymi?
Prosze o odpowiedz, poniewaz sie nie orientuje bylam pewna, ze zdam mature bo niemiecki na te minimum znam, ale niestety trafilam na niewyrozumiala i wredna komisje, ktora wszystkich oblewala. Prosze o pomoc. Pozdrawiam :)
Jeśli będziesz zdawać w przyszłym roku w tej samej szkole, to możliwe, że komisja będzie ta sama, ale to wcale nie jest pewne. Będziesz miała tą komisję, którą będzie miał przyszły rocznik, bo Ty będziesz zdawać razem z nimi. Co do zestawów - oczywiście, że nie będziesz miała tego samego zestawu (to byłoby bez sensu); no chyba, że wylosujesz identyczny, ale to chyba mało prawdopodobne.
Tylko, ze ja bede zdawala w tym roku jeszcze w sierpniu. To jest poprawka jesli nie zda se jednego przedmiotu. Dziekuje za odpowiedz.
zestawy na pewno będą inne,ale czy komisja się zmieni ?szczerze wątpie,zależy jaką komisje powoła dyrektorka bądź dyrektor,u mnie w szkole co roku jest ta sama
Martucha nie umie ze zrozumieniem czytać!!! uwazam ze w sierpniu będziesz miała inną komisje całkiem. Zestawy raczej te same. A to że komisja twoja oblewała wszystkich to srajmtu tajmtu , nie uwierze w to! poprostu nie umialaś nic bo nie wierze ze na te 6 pkt nie odpowie uczen ze srednia lub podstawowąa znajomością języka.A i głowa do góry.
Umiem czytać ze zrozumieniem, po prostu nie wiedziałam, że ustny też można poprawiać w sierpniu. Też nie wierzę w gadanie o komisji, która "wszystkich oblewa". Do autorki: ile osób nie zdało oprócz Ciebie? Z tego, co mówisz, to wszyscy, więc masz się kogo poradzić.
Z tego, co mówisz, to wszyscy, więc masz się kogo poradzić.----->to mnie rozbawiło:P
No komisja byla wredna, kolezanka ktora od 6 lat chodzila na dodatkowy niemiecki (kurs) tez nie zdala, bo trafila na trudny zestaw powiedziala cos tam, ale nie zaliczyla. Ja opisalam obrazek odpowiedzialam na jedno pytanie dotyczace tego obrazka i powiedzialam 4 informacje do rozmowek, tylko mialam w dwoch blad, bo nie odmienilam czasownika i w zlym czasie powiedzialamm ale komisja powinna wtedy odjac punkty za jezyk a nie za zadanie:/ nawet moja nauczycielak z niemieckiego powiedziala, ze zle mnie ocenili...no juz trudno nie bede nad tym ubolewac tylko musze wziac sie w garsc i poduczyc. Mam tylko nadzieje, ze bede miala inna komisje. Dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam :)
Witam,
chciałbym aby ktoś przetłumaczył mi krótki tekst na niemiecki (przepraszam, że nie w temacie oraz, że się wpycham na siłę ale to jest dosyć ważne)
To jest część formalnego listu jaki będę wysyłał do Niemiec...

"18 maja przeprowadziłem rozmowę telefoniczną z "ROPS" w Katowicach.
W odpowiedzi otrzymałem informację, że formularz (E-400) został już przesłany tydzień temu do Deggendorfu.

Jeszcze raz przepraszam za wtrącenie, a jednocześnie proszę o przetłumaczenie wyżej napisanego zdania.
Pozdrawiam.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa