odp na maturę?

Temat przeniesiony do archwium.
gdzie mogę znaleźć odp do matury z nuiemieckiego z dzisiaj?? A co o niej myślicie? bo ja myślę że rozszerzona arkusz II była trudna :/
czy mi się wydaje czy ta strona dzisiaj jakoś dziwnie działa?
wiec tak ja mam identyczne wrazenie jak Ty..;) ta stronka cosik dziwnie dzisiaj dziala.. a odp z maturki (niestety narazie tylko podstawowy) sa na www.gazeta.pl pozdrowionka;*:
wiec tak ja mam identyczne wrazenie jak Ty..;) ta stronka cosik dziwnie dzisiaj dziala.. a odp z maturki (niestety narazie tylko podstawowy) sa na www.gazeta.pl pozdrowionka;*:
no a gdzie sa odp do rozszezonego niemca??Nawet w gazecie nie ma:/
to sa moje odpowiedzi : co o tym myslicie ?
arkusz II:

7.d f a c
8.b c
9.y i y i s y s i s
10.i c f e j d g b
11.b d c a c b d b

Arkusz III:

12.1 wünscht gute Besserung
12.2 wieder Krankheitsattest bekommen hat / wieder Krankgeschrieben wurde
12.3 ärgern sich darüber
12.4 wo die Atmosphüre / Stimmung in/bei der Arbeit schlecht war
12.5 welche Probleme sie verursachen
12.6 indem sie einige Tage krank sind

13.1 das Warmwasser, das zum Kochen und Waschewaschen (be)nötigt ist.....

13.2 die Planung und Durchfuhrung des Projektes ist (von ihnen) komplett übernommen
worden

13.3 Ende Juli wollen sie dann nach Tanzania aufbrechen, um die Anlage zu installieren

13.4 ....,obwohl sie manchmal Skepsis äußern
hejka, ja mam idealnie tak samo:) Mam nadzieje ze bedziemy miec dobrze.
pozdroofka dla wszystkich
Hejka:) Ja mam również prawie tak samo jak Ty. Inaczej mam tylko w zadaniu 9 konkretnie podpunkt 9.6 ja zaznaczyłem tam Stefan - wydawało mi się, że tego właśnie nauczył go dopiero jakiś nauczyciel i wcześniej przez dłuższy okres czasu nie wyrażał on swoich poglądów:P Ale nie jestem pewien. Natomiast w arkuszu III mam tak:
Zadanie 12
1. wünscht gute Besserung
2. wieder eine Krankschreibung bekam
3. ärgern sich darüber / aus diesem Grund
4. wo die Stimmung / die Atmosphäre in der Arbeit schlecht war
5. indem sie ein paar Tage kranken
Zadanie 13
1. Das Wasser, das zum Kochen und Wäschewaschen benötigt wird / das man zum zum Kochen und Wäschewaschen benötigt, kann so mit der Kraft der Sonne erhitzt werden.
2. Die Planung und Durchführung des Projektes ist von ihnen komplett übernommen worden.
3. Ende Juli wollen sie dann nach Tansania augbrechen, um die Anlage zu installieren.
4. Bekannte wie Freunde bewundern das Engagement der beiden und leisten sogar Hilfe, obwohl sie manchmal Skepsis äßern.
Pozdrówka:) Olivier
hejka. To vonne mowila ze zawsze zgadzala sie z opiniami nauczycieli i dzieki temu miala dobre oceny i spokoj. Tak mi sie wydaje?
Tez mam ein paar Tage a nie einige:)
Nieoficjalne odpowiedzi są na http://lorenz.rubikon.pl/matura/podziek.htm
Odpowiedzi do poziomu podstawowego i rozszerzonego znajdziesz na stronie

www.karszyn.net
Temat przeniesiony do archwium.