Niemiecka matura?

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem w niemczech od pol roku. Mam 17 lat i chodze to tzw. Oberschule. W klasie 11 zdam niemiecka mature. Jednak mimo wszystko chcialabym studiowac w polsce. Czy z niemiecka matura moge? jest mozliwosc chodzenia 2 razy w tygodniu popoludniu do polskiej szkoly i tam moge zdac polska mature. Tylko cze jest mi to potrzebne czy niemiecka mi wystarczy?
Jej ludzie odpowiedzcie ja naprawde to potrzebuje!!!
aby studiowac na polskiej uczelni trzeba miec zdana mature polska gdyz jej wyniki beda podstawa przyjmowania na studia. Mozna takze studiowac z matura miedzynarodowa, wtedy nawet zdaje sie ze latwiej jest sie dostac. Jesli chodzi o mature niemiecka to nie mam pojecia - ale zdaje sie ze ajcys obcokrajowcy u nas studiuja wiec chyba nie ma jakichs kolosalnych przeszkod.

matura w 11 klasie? lol jeszcze w tym roku zdawali w 13 :]
Na forum możemy Cię co najwyżej w błąd wprowadzić.

Informacje z pierwszej ręki zdobędziesz kontaktując się z poszczególnymi uczelniami, ewentualnie z Biurem Uznawalności Wykształcenia i Wymiany Międzynarodowej, bo oni się takimi rzeczami zajmują.

Może to Cię zainteresuje:
http://www.buwiwm.edu.pl/bwm/faq.htm#pyt9

Roberciq! Zurück aus dem Exil? ;)
Ich bin schon seit sonntag wieder da, aber es gibt eine grosse renovierung bei mir zu hause, ein ausgesprochenes tohuwabohu. deswegen wohne ich bei meiner oma die keinen computer hat :] erst heut ist mein zimmer fertig und ich habe endlich den rechner eingeschaltet uffffffff :)

jak jest po niemiecku gładź (taka na sciane)?
Feinputz

Nicht übel, wenn du so was zu Hause hast - übrigens herzlich willkommen zurück!

Wahrscheinlich brauchst du die nächsten Tage, um deine Emails abzuarbeiten, oder...?
:))

jap, das mit den e-mails stimmt. hm was die e-mails betrifft ich kriege viel zu viel werbung :] spam ist eine schreckliche sache
ich weiß nicht, ob ich das schon mal erzählt habe, aber es hat mich wirklich beeindruckt.

Die maximalste Zahl an Mails, die ich mal an einem (in Worten: 1) Tag erhalten habe, waren

20.000

...
Hallo Roberciq!
Na, endlich bist Du wieder da :-)
Zu viel Werbung? Installiere dann KPF. Ich sehe hier auf dieser Website z.B. statt Werbung , nur eine Info: "Ad blocked by KPF" ;-) Kerio Personal Firewall (KPF) schützt meinen Computer... und ich bin damit sehr zufrieden :-)
L.G. :-)
Temat przeniesiony do archwium.