pytanko!!!

Temat przeniesiony do archwium.
hey wam aby isc na germanistyke wsytarczy zdawac tylko niemiecki rozszerzony czy do tego tez nalezy zdawac podstawowa? i jak z reszta przedmiotow zdawanych biora je pod uwage?
hej
nie wiem jak jest teraz, bo ja jestem na drugim roku, wtedy było tak:
jeśli masz rozsze piesmną matruę to ok,uznają, a jeśli masz podst to zdajesz jeszcze egzamin pisemny. Ustny mógł być podstawowy(ja miałam rozsze)i wszyscy zdawali wstępny egzamin ustny, ale podobno teraz jest inaczej, więc najlepiej sprawdzić to na stronie danej uczelni. A przedmiot dodatkowy nie był wliczany w średnią
pozdrawiam
mi sie wydaje ze teraz wybierasz jedna z nich a na studiach przeliczaja sobie czyli jak naprzyklad zdajesz podstawowa i zaliczysz ja na 89% to tak jak bys mial zdana mature rozszerzana na 70 %lub jak zdajesz mature rozszerzona na 60% t tak jak bys zdfal podstawoawa na 65% jest to krzywdzace dla tych co maja wieksze ambicje ale...coz ,pamietaj ze kazda uczelnia ma inne przeliczniki a ja napsałam tylko tak na przykład:) powodzenia
Yyy...przepraszam, ale sie zdenerwowalam :). Nie pomylilo Ci sie cos? Na ktorej uczelni takie glupoty, ze Giertychowa tabelke przeliczaja z podstawowego na rozszerzony? Z tego co wiem to nie dziala w ten sposob. Mozna przeliczac z rozszerzonego na podstawowy, a ten kto nie zdawal rozszerzonego to ma problem :). U mnie w miescie (Krakowie) z tego co sie orientuje to na germanistyke na UJocie biora pod uwage tylko rozszerzony niemiecki (no i rozszerzony polski), z kolei na AP tylko podstawowy (ale z ta AP moge sie mylic). Ogolnie kazda uczelnia ma swoj system i szukaj na stronach www.Pozdrawiam

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie