kurs wakacyjny

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałabym w te wakacje wyjechać na kurs językowy do Niemiec
Dopiero co zdałam ZD i chętnie sprawdziłabym swoje ,,umiejętności''w niemieckim otoczeniu Jeśli ktoś z was wyjeżdżał już na taki kurs to proszę o krótki opis czy wam się podobało itd. Myślałam głównie nad wyjazdem z biurem ATAS
z góry dzięki za odpowiedzi
bylam w zeszlym roku na kursie jezykowym w berlinie, ktory byl organizowany przez Goethe Institut ---> www.goethe.de
Polecam taki wyjazd kazdemu, przede wszystkim tym ktorzy boja mowic sie w obcym jezyku. Na kursie jest sie wrecz 'skazanym' na mowienie po niemiecku.
Jezeli ktos sadzi ze 3 tygodnoiowy kurs pozwoli mu opanowac jezyk to jest w bledzie, chyba ze bedzie siedzial caly czas nad ksiazkami... Taki wyjazd ma na celu glownie pomoc w otworzeniu sie na jezyk, poznaniu technik nauczania, ktore mozna wykorzystywac po przyjezdzie, nawiazazaniu kontaktow z ludzmi z calego swiata.

Na kursy jezykowe radze wyjezdzac poprzez sprawdzone instytucje, wlasnie takie jak GI, formalnosci mozna zalatwic droga internetowa, ale z tego co wiem GI ma rowniez swoje siedziby w duzych miastach Polski np. Wa-wa, Krakow...

pozdrawiam
sweety010 - ile cię kosztowała ta przyjemność :) (3 tygodniowy kurs z Goethe Institut w Berlinie)?
no coz, nie byl to najtanszy wyjazd... Nie pamietam sumy, ale bylo to w granicy 2 tys. Euro, plus wlasny dojazd. dokladne ceny sa na stronie instytutu
Ale bez wzgledu na cene warto bylo jechac.
Bylismy zakwaterowani w hotelu, w pokoju 2-osobowym, sniadanie jedlismy w hotelu, obiad w stolowce, kolacje moglismy jesc w restauracjach, mielismy 4 do wyboru: wloska--> chyba najlepsza, srodziemnomorska, niemiecka -->zdecydowanie nie polecam i japonska

zajecia odbywaly sie rano i 2x w tyg po poludniu, juz nie pamietam jak to bylo godzinowo rozpisane.

w trakcie pobytu mielismy organizowane 2 weekendowe wycieczki poza berlin, do drezna i poczdamu.

w tyg rowniez byly rozne zajecia kulturalne, prace w grupach, sportowe, wiec nie bylo czasu na nude...

jedyna rzecza ktora nie dopisala to chyba pogoda, bo bylo zimno i deszczowo

« 

Życie, praca, nauka

»

Egzaminy