Która książka lepsza?

Temat przeniesiony do archwium.
Która książka jest według Was lepsza: "Nowe repetytorium z gramatyki języka niemieckiego" Stanisława Bęzy czy też "Repetytorium gramatyczne - język niemiecki" autora mi nieznanego? Chodzi mi głównie o to by prócz rzetelnego i przede wszystkim jasnego omówienia gramatyki niemieckiej, książka taka umożliwiała poznanie całego mnóstwa słówek i zwrotów. Także proszę o radę, które z nich wybrać.
Ja posiadam "Nowe repetytorium z gramatyki języka niemieckiego" Stanisława Bęzy, jestem z tej książki bardzo zadowolona ale raczej nie pomoże Ci ten podręcznik w nauce nowych słówek i zwrotów, gdyż oparty jest przede wszystkim na gramatyce i tylko na tym się koncentruje. Drugiej książki nie znam:)
ja tam bym poradziła zupełnie inną pozycje mianowicie Hueber "Lehr- und Übungsbuch der deutschen Grammatik" Dreyera i Schmitta. Ja tam za Benzą nie przepadam. a tu nie dosc ze po niemiecku to wszytsko super wytlumaczone :)
hamma ma racje :) http://www.4shared.com/file/16652820/7615200d/Dreyer_Schmitt_-_Lehr-_u
nd_Ubungsbuch_der_deutschen_Grammatik__schlechte_Scanqualitaet_.html
?s=1 tutaj możesz sobie za darmo ściągnąć :)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę