Niemiecki dla biura/biznesowy

Temat przeniesiony do archwium.
Czy moglibyście mi polecić jakiś dobry podręcznik do nauki biznesowego niemieckiego? zależy mi na podręczniku który zawierałby dialogi/zwroty potrzebne do pracy w biurze. Ponadto, z jakich książek uczyliście się biznesowego angielskiego?
W niemieckim biznesowym potrzebujesz tylko dwa słowa:
Ja, Chef.
Cytat: zochama
W niemieckim biznesowym potrzebujesz tylko dwa słowa:
Ja, Chef.

Kilka innych przydatnych zwrotów:
Jawohl Chef. Selbstverständlich Chef. Sie haben immer Recht Chef.
prosiłam o książki, nie o zwroty... poza tym w mojej nowej pracy to ja jestem swoim własnym szefem,a mówienie do siebie zakrawałoby na schizofrenię ;-)
Cytat: Anczi87
a mówienie do siebie zakrawałoby na schizofrenię ;-)

Nie byłoby tak źle.
Szukaj ksiązki z Wirtschaftsdeutsch.
Językiem z którego zakresu jesteś zainteresowany? Goethe Institut ma kilka ciekawych pozycji.
...ha!
Ale to ktuś musi szukać!
A, jak dupeczka za ciężka, to lepiej popyskować. Przecie to wiadomo. Lepiej gadać do siebie samej. I czekać na trzęsienie ziemi. I pomyśleć, dass die Anczi auch schon studiert...
Ich beobachte eine langsam ankommende Welle von Nju Tschenerejschyn of Pokemons. Naturmutanten. Die studierenden und die fertigstudierten-Pokes. Diplom in der Hand aber das Pokemönchen ist das Alte geblieben. Der Herbst hier wird sauinteressant.
tak, odwiedziłam już instytut goethego i mają naprawdę dużo pozycji. Tak dużo że nie wiem od czego zacząć. Stąd właśnie moje pytanie- chciałam się dowiedzieć czy ktoś ucząc się do egzaminów z języka biznesowego używał jakiś podręczników. Ja sama uczyłam się na kursie z 'Blickpunkt Wirtschaft ' ale ta książka była za prosta. Najbardziej interesuje mnie język dotyczący handlu i księgowości.
... chciałam się dowiedzieć czy ktoś ucząc się do egzaminów z języka biznesowego używał jakiś podręczników.
Nie widzisz, że tu nikt się jeszcze niczego nie uczył do egzaminów? A do tego jeszcze z biznesowych? Nigdy w żyćciu! Ala-ma-kota: to jest tutaj pytanie!
przeniosłam swoje pytanie na GL i dostałam mnóstwo odpowiedzi, takze zapraszam wszystkich na GL na mnóstwo ciekawych dyskusji dotyczących języka niemieckiego :-)
przeniosłam swoje pytanie na GL i dostałam mnóstwo odpowiedzi

Super, tak to jest, jak się samemu nie potrafi poszukać.
Co to jest "GL"?
Cytat: mamapia
Co to jest "GL"?

GoldenLine.pl
Temat przeniesiony do archwium.