Hörverstehen

Temat przeniesiony do archwium.
dlaczego niemiecki jest tak ciężki w rozumieniu ze słuchu?
Cytat: pjoter

piotrusiu, niemiecki jest łatwy w rozumieniu ze słuchu, tylko trzeba uszy myć, a nie wietrzyć
Cytat: Tamod

piotrusiu, niemiecki jest łatwy w rozumieniu ze słuchu, tylko trzeba uszy myć, a nie wietrzyć

Nie jest, Niemcy mówią b.szybko i bez dykcji :(.
Cytat: Tamod

Nie jest, Niemcy mówią b.szybko i bez dykcji :(.

ależ jest, posłuchaj Włochów, czy Chińczyków
- bo sie go za malo cwiczy
- bo sie mysli za powoli
No, jak sie jest pół szkop pół polok to na pewno jest łatwy

no pacz, ja jestem pół żyd, pół murzyn, żyję w kibucu i niemiecki jakoś jest łatwy
Podobnie negatywny wydźwięk wobec narodowości niemieckiej, jak wyraz "Szkop" ma wyraz "Szwab", w odróżnieniu jednak od pierwszego z określeń ten drugi wyraz nawiązuje do geograficznej krainy Niemiec – Szwabii.

Odkrywamy nowe rasistowskie pokolenie. To znane u pjoterusia.
Cytat: irkamozna
Podobnie negatywny wydźwięk wobec narodowości niemieckiej, jak wyraz "Szkop" ma wyraz "Szwab", w odróżnieniu jednak od pierwszego z określeń ten drugi wyraz nawiązuje do geograficznej krainy Niemiec – Szwabii.

Odkrywamy nowe rasistowskie pokolenie. To znane u pjoterusia.

a ja byłem w Schwäbisch Hall, kiedyś :), Hannesa nie widziałem a co dopiero Bürgermeister'a :(.
a ja byłem w Schwäbisch Hall, kiedyś :), Hannesa nie widziałem a co dopiero Bürgermeister'a :(.
Autobahn A8 – Ausfahrt Stuttgart-Degerloch. Richtung Echterdingen, dann Leinfelden-Echterdingen fahren.
Die Komede-Scheuer Mäulesmühle liegt im Tal zwischen Leinfelden-Echterdingen und Steinenbronn auf der Gemarkung Musberg. Musberg ist in Leinfelden-Echterdingen angeschrieben.
Bei Navigationssystemen suchen unter: Sonderziele (in der Region Stuttgart) > Theater > Komede Scheuer.
Wir wünschen Ihnen eine gute Anfahrt.
Cytat: irkamozna
Autobahn A8 – Ausfahrt Stuttgart-Degerloch. Richtung Echterdingen, dann Leinfelden-Echterdingen fahren.
Die Komede-Scheuer Mäulesmühle liegt im Tal zwischen Leinfelden-Echterdingen und Steinenbronn auf der Gemarkung Musberg. Musberg ist in Leinfelden-Echterdingen angeschrieben.
Bei Navigationssystemen suchen unter: Sonderziele (in der Region Stuttgart) > Theater > Komede Scheuer.
Wir wünschen Ihnen eine gute Anfahrt.

gut zu wissen :).
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia