Przerwa w niemieckim

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, obecnie studiuje filologie ang, od kilku miesięcy pracuje w firmię, która prowadzi współprace z Niemcami. W liceum, przez dwa lata uczyłam się języka, a że nauczycielka była wymagająca więc temu językowi poświęcałam więcej czasu niż angielskiemu. Dziś jestem zmuszona używac ten język w pracy, dlatego pisze by zapytać, co proponujecie, od czego zacząc? Przyzam się że dużo zapomniałam, pamiętam jakieś zerowe podstawy a poza tym nic. Chciała bym nauczyć się tego języka typowo by używac go w pracy, polecacie jakieś ksiązki, kursy? Prosze o odp.
Zacznij z nami na forum. Nic lepszego ci się nie może przydarzyć.
Jak masz jakieś podstawy to wejdź w Wirtschaftsdeutsch, bo to od razu sie przyda.
Jest parę fajnych książek, ale pewnie bez wsparcia (korki) się nie obejdzie - i tu uwaga - musi to być ktoś kto się na tym zna (odpada nauczyciel w szkole, czy student - chyba że jest w tym oblatany).
W ciągu pół roku (jeżeli rzeczywiście chcesz sie nauczyć) będziesz już dobrze władać niemieckim.
Myśłałam o korepetycjach, albo o kursie językowym w te wakacje, ale chciała bym tez sama powtarzać gramatykę, słownictwo itd. Możecie polecic jakiś podręcznik warty uwagi i pieniędzy. Poza tym tak się zastanawiam nad jakimś certyfikatem, tak żeby pracodawca miał czarno na białym że sie tego języka uczę, niestety nie za bardzo się w tym orietuje, wiecie może jakie są kolejne stopnie ich uzyskiwania?
http://www.goethe.de/ins/pl/war/lrn/prf/plindex.htm
O dziękuje;) a moze zna ktoś z was jakieś ksiązki typu niemiecki w biznesie itd? mozecie coś polecic?
Patrz na bloga na temat ostatnio poruszany.
O dziekuje :-) Na pewno sie przyda.
Temat przeniesiony do archwium.