różnica między LAUT'em a PHONEM'em

Temat przeniesiony do archwium.
witam ,
proszę o pomoc , ponieważ nie mogę doszukać się różnicy między Lautem i Phonemem. Jeśli ktoś mógłby mi to wytłumaczyć po niemiecku w łatwy sposób byłabym wdzięczna .
Zarówno Laut to 'kleinste einheit der besprochene sprache '' / '' algemein ein Gereusch oder ein Klang, produziert durch die menschliche Stimme' a Phonem to 'kleinste bedeutungsunterscheidente sprachliche Einheit"
Proszę O pomoc , bo nie widzę różnicy ;(
Cytat: blackeddout1
witam ,
proszę o pomoc , ponieważ nie mogę doszukać się różnicy między Lautem i Phonemem. Jeśli ktoś mógłby mi to wytłumaczyć po niemiecku w łatwy sposób byłabym wdzięczna .
Zarówno Laut to 'kleinste einheit Einheit der besprochene sprache gesprochener Sprache '' / '' algemein allgemein ein Gereusch Geräusch oder ein Klang, produziert durch die menschliche Stimme' a Phonem to 'kleinste bedeutungsunterscheidente sprachliche Einheit"
Proszę O pomoc , bo nie widzę różnicy ;(

albo słaby poziom uczelni (Pcim Dolny?), albo całkowity wumiwisizm pytającego (kogo oni wpuszczają już na studia!!!)
pisane bardzo szybko . błędy są przez przeoczenie i z pospiechu ;) prosiłam o pomoc , a nie opinię - czytanie ze zrozumieniem jest na poziomie szkoły podstawowej . Proszę się tak nie spinać , bo jeszcze pęknie żyłka mądrości . - kogo oni wypuszczają z podstawówki !!!!

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie