Witam,
zaczęłam ostatnio uczyć się 3 języków jednocześnie, ponieważ właśnie w tym widzę swoją pasję życiową i wiążę z tym też swoje życie zawodowe :) Jak na razie doszłam do wniosku, że trzeba ustawić sobie porządny grafik tak, żeby żaden z tych języków nie ucierpiał ;)
Język rosyjski mam na poziomie A2 i na tym języku zależy mi najbardziej, więc chcę poświęcić mu chwilę każdego dnia (ok.30min).
Język angielski prezentuje się u mnie poziomie B2 i jest moim nr 2, myślę żeby poświęcić mu 4 dni w tyg po 30min.
Język niemiecki jest totalnym A1 ponieważ uczyłam się go w szkole, ale nie miałam z nim styczności już blisko 10 lat, więc potrzebuję go sobie odświeżyć od całkowitych podstaw, myślę poświęcić mu 3 dni po 30min.
W ten prosty sposób codziennie poświęcam 60min na języki co jest możliwe jak dla mnie. Moje pytanie jednak tyczy się tego jak w szczególe można by ten grafik rozpisać? Np. J. niemiecki dzień 1 - słownictwo, dzień 2 - gramatyka, dzień 3 - słuchanie i czytanie, czy może lepiej wszystkie umiejętności każdego dnia, w sumie te 30 min to jest i dużo i mało zarazem. Myślę korzystać z różnych materiałów znalezionych w Internecie, więc nie będzie to konkretny podręcznik, w którym po prostu rozwiązuję ćwiczenia po kolei.