poszukuje bardzo dobrej szkoly jezykowej !! pilne !!

Temat przeniesiony do archwium.
witam serdecznie . mam takie pytanko do was : czy znacie jakaś dobra szkole co intensywnie nauczy języka niemieckiego w miesiąc ??? chodzi mi o takie kurs by uczyć się np. minimum 8 godzin dziennie tak dosłownie intensywnie. znacie może jakieś takie szkoły? może być w całej Polsce . pojadę wszędzie :) czekam na odpowiedz . dziękuje i pozdrawiam :)
Raczej nie istnieją tak intensywne kursy. Dobrym rozwiązaniem są korepetycje / zajęcia indywidualne. Materiał dostosowywany jest w 100 % pod daną osobę, zawsze daje to najlepsze efekty. Poza tym wszystko jest kwestią ustaleń, możesz mieć jednego dnia 5 godz. innego 10, albo zajęcia np. w niedzielę.
Problem jest tylko taki, że cały materiał, który lektor Ci przekaże musisz opanować. Możesz mieć nawet 14 godz. dziennie, ale nie przetrawisz tak ogromnej ilości materiału, nie nauczysz się 500 słówek, wiedząc, że jutro masz kolejny maraton z nowym materiałem a pojutrze następny. Niezależnie od jakości kursu, że tak powiem, wyżej dupy nie podskoczysz. Ale fakt, na korkach nauczysz się zdecydowanie najwięcej. Ale nie licz na cuda, robotem nie jesteś, miesiąc to kropla w morzu.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia