podręcznik do niemieckiego

Temat przeniesiony do archwium.
Z jakiego podręcznika korzystacie na lekcjach języka niemieckiego w drugiej klasie liceum ogólnokształcącego ? Chodzi mi o tytuł i autora . Interesuje mnie także z jakiej książki wykonujecie ćwiczenia gramatyczne ?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc
Delfin heuber polska cwiczenia tez z delfin
Dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam!
yry
delfin hueber są tu jakieś ściągi do rozdziałów z tego podręcznika??
mysmy korzystali przez ten semestr z "alles klar" (nie pamietam autora bo nie kupiłam jej) i gorąco NIE POLECAM..... ksiązka jest beznadziejna, max obrazków, zero treści....

a ćwiczenia gramatyczne to robimy z "Nowego repetytorium z gramatyki...." S. Bęzy... To jest bardzo dobra ksiązka w której jasno są wytłumaczone zasady i pełno ćwiczń :) Pozdroofka
Popieram, że Alles klar jest denną książką. Nie ma w niej nic, co mogłoby cię nauczyc do matury. A zresztą tak samo Delfin, miałam w pierwszej klasie i nic nie umiem. A Repetytorium gramatyki jest super, wszystko wyjaśnione, aż chce się uczyć.
Uczymy się w gimnazjum z rozszerzonym niemieckim(4 razy w tygodniu).
Właśnie przerobiliśmy "Themen 1".Książka jest bez sensu może jakby wszystko nie było jedno na drugim to by się ją dało znieść.Teraz korzystamy z repetytorium i ta książka jest naprawde OK. Nasza nauczycielka też jest OK
Uczę w gimnazjum i też uważam iż repetytorium jest dobrą książką. Nie zgodzam się natomiast z Elą i Pauliną 'Themen" jet w porządku. POzdrawiam swoją klasę.
Zgadzam sie z tym, ze ksiazka "Alles klar" jest beznadziejna. A autorka to Zofia Wąsik i jest moją nauczycielka w dodatku... Nauczycielka taka jak książka albo jeszcze gorsza...
Kiepskiej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy!!! Czepiacie się. Miałem kiedys nauczycielkę, która uczyła tylko z książek do gramatyki i było beznadziejnie, teraz mamy nową, bardzo fajną, robimy alles klar, mam też tą gramatykę i jest super. W klasie są orły, które robią już na kursach bardziej zaawansowany materiał, ale ja nie mam nic przeciwko tej serii.
Ja natomiast liceum skonczyłam z 5 lat temu. Miałam niemiecki przez 4 lata 5 razy w tygodniu. :) Niestety miałam koszmarny podrecznik "deutsch activ" Taka beznadzieja ze usiąsć i płakać.. Juz to "themen" , które tak krytykujecie, jest lepsze niz tamto paskudztwo... Ale tak naprawde najprzyjemniejsza jest ksiązka "DEIN DEUTSCH". Goraco polecam! Dlaczego? Co ja wyróznia? Otóz moze byc ciekawym samouczkiem. Mozna cos z niej wynieść, po prostu..
A co do "deutsch activ" to mam nadzieje ,że zaden szanowany sie germanista ,juz nie naucza z tej ksiązki.
Pozdrawiam.
Mam małą prośbę , jeżeli uczysz się z podręcznika DELFIN to mógłbyś się ze mną skontaktować ?

[email]

pozdrawiam
Hej slyszalem ze korzystasz z podrecznika delfin... masz moze plyty do tego podrecznika do rozumienia ze sluchu, bo ja je potrzebuje, lub moze wiesz gdzie mozna je sciagnac?? z gory dzieki za odpowiedz
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa