Z tego, co mi wiadomo, wyszlo w sumie 6 podrecznikow z tej serii: 1a,1b,2a,2b,3a,3b, right? Mam pytanie: ile z nich musialbym "przerobic" (jestem absolutnym debiutantem jesli chodzi o nauke niemieckiego), aby opanowac jezyk na poziomie A2, a ile, by opanowac go na poziomie B1?
Jeszcze jedno: czy mozna uczyc sie z tych podrecznikow samodzielnie? Slyszalem, ze tak, w ogole te podreczniki zbieraja same pozytywne opinie- czy Waszym zdaniem slusznie?
No i jeszcze jedno, ostatnie juz pytanie: Czy sadzicie, ze w przeciagu pieciu (!!!) miesiecy mozna opanowac jezyk na poziomie A2, ewentualnie (marzenie!) B1? Podkreslam, ze uczylbym sie codziennie i intensywnie i ze posilkowalbym sie czytaniem opowiadan po niemiecku oraz sluchaniem radia niemieckiego oraz niemieckich bandow (np. Rammstein czy Einsturzende Neubauten:)..
BLAGAM, ale to BLAGAM, wszystkie osoby zorientowane w temacie o szczere i jak najbardziej wyczerpujace odpowiedzi! Dla zwyciezcow czekaja nagrody:)) (zeby nie bylo watpliwosci- to zart, buahahahaha...:))
Pozdrawiam!