niemieckie przekleństwa

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!
wybieram sie zat ydzien do niemic jako au pair i mysle ze przydalo by mi sie poznac pare przejklenstw niemieckich jak by cos ktos do mnie mowil to zebym rozumiala :) z gory dzieki :)
hej...
nie sadze,zeby to byl problem dla ciebie....sama poznasz przeklenstwa niemiwckie w swoim czasie,a poza tym, jak ja wyjezdzalam na o-perke i nie umialam jeszcze jezyka, to niemcy raczej mi pomagali, a nie obrazali...
a skoro chcesz wiedziec, to prosze
1.np. Arschloch - co znacza w naszm tlumaczeniu "dupek" i jest prawdopodobnie bardzi obrazliwe dla niemcow, wiec jesli nie chcesz sie narazac, to lepiej do nikogo nie kieruj tych slow
2. Scheiße - tego tlumaczyc nie musze, skoro jedziesz na o-perka,to tyle powinnas wiedziec:):):):), czasem sobie tak powiedza pod nosem, jak im cos nie wyjdzie.
moze niech inni uzytkownicy strony tez cos dopisza...
pozdrawiam
co smutne, wniemeickim nie ma wcale duzo przeklenstw

geh scheissen albo hau dich ab
leck mich am arsch
vollsepp
blöde hacke(i inne narzedzia ogrodnicze)
beschissen
blöde kuh
madafaka(to z angola)
hurre, nutte
kaker
zerknij tez na http://www.widdorf.de/LustigeTexteusw/Bundeswehrwoerterbuch.htm

w ogole to gdzie bedziesz aupair?
schwule fotze
piąkne :P
fick dich ins Knie wichser...

zaimponowałem Wam? ;-)
Hurensohn
Arschgesicht
Arschgeweih
P.S. mit solchen Sprüchen machst du bei der Gastfamilie keinen guten Eindruck, glaub mir
könig, po co ty piszesz na forum po niemiecku?!
holt mich hier haus...
**
eine andere Frage an Leckerbissen :)
schau mal
ist eine Lesbe
schwul? so ist es im Wörterbuch
ich würde sagen eine Lesbe ist lesbisch
--?--
no, niestety niemcy nie umieja "pieknie" przeklinac:) to my, polacy mamy bogata i soczysta "lacine podworkowa":)
kynig, nie odpowiedziales na moje pytanie
leider hab ich immer noch keine Möglichkeit bekommen, die Fehler, in unserem Wörterbuch zu korrigieren. aber trotzdem macht es keinen Sinn sie nochmal aufzuschreiben, wenn die schon im Wörterbuch existieren.
Der König und alle anderen werden auch kaum antworten. Denn die Webseite heißt: szlifuj swój niemiecki. Das geht eigentlich nur, wenn man deutsch schreibt.

Verzeihst du mir, daß ich auf Deutsch schreibe? Ich kann nämlich kaum Polnisch.
http://mastermsc.ma.funpic.de/schimpf.html

die Kristal- Pille- falsch w tym slowniku
keule - o dziewczynie
keulen- masturbowac sie- tez jest falsch
fusel - pennerwein
Taschendrachen-falsch
sich nackend ausziehen - nackt powinno byc
einen Freier machen - haben a nie machen
vollidiot
spach
kanake- rassistisch
brumskoheln
o'gsoachta anbeschissen - to z bawarskiego
bauer
gartenzwerg
weichei
spaten
warmduscher
schnobb
chauvie
boc,
moj chlopak dopatrzyl sie w tym slowniku slow, ktore sa niepoprawne i niektore w nich w ogole nie istnieja.
zerknij na

http://mastermsc.ma.funpic.de/schimpf.html
tam jest kopalnia niemieckosci :)
wie gesagt, ich hab da auch einige Fehler gefunden, aber ich kann nichts dagegen tun, ich kann sie nicht korriegieren:-( Gruss, bocconcino
So. Ich habe jetzt die zahlreichen Klagen gehört und da ein wenig aufgeräumt.

Interessant, wer das eingestellt und bestätigt hat, eigentlich hätte ich das sein müssen - ich war's aber nicht... und ich glaube auch nicht, daß Lukar...

komisch, komisch
na interessant wer hier seine Finger in Spiel hatte
ej ty wy jestescie głupi .Po co wy wpisujecie przeklenstwa po niemiecku nie tłumacząc ich:/:/:/.NAPRAWDĘ ZAŁOSNE.
hmm:) so ist das Leben, darum hat hier niemand gebeten
und fluchen ist auch wieder nicht so schön :)
Ja Mokotov!!!!!! Ich stimme dir ganz zu. Wir sind doch hier, um Deutschkentnisse zu verbessern. Mittlerweil wird hier viel auf polnisch geschrieben . Auf solche Weise lernt man nicht zu viel.........
Hoert ihr endlich auf, polnisch zu schreiben!!!
woja babka zawsze mawiała - fafluchte nach fedankt - co znaczyło coś jak kurwa, no i znane donnerwette , ale teraz to już nie takie przekleństwo. Jak na kogoś można rzecz Dupfenkopf - idiota
verflucht noch mal :) oder so was
verflucht- przeklęty
Donnerwetter - to chyba nie przekleństwo :) a w sumie co jeszcze jest, jeżeli na mszy Priester mówi ,, verarscht" ;)
btw. Jak jesteś z Torunia to pozdrawiam Ojca Dyrektora!!
Sei Gegrüßt!
Du kannst mich am Arsch lecken ;D,nie wiem,czy dobrze napisane,ale tak mowia filizanki ;)
Temat przeniesiony do archwium.