POMOCY!!!PILNIE!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo lubie niemiecki. Chce sie uczyc tego jezyka, ale jakos zawsze gdy siadam do nauki cos mnie odrywa. Czy znacie moze jakis skuteczny pomysl na solidna nauke?? Moze macie jakis ulozony plan pracy?? Za rok mam mature.Chce sie wziazc juz porzadnie do powtorki, zeby starczylo mi czasu. Nie chce sie pozniej denerwowac, ze nie zdaze. Jesli ma ktos jakis pomysl na skuteczna i szybka nauke to niech napisze.Jak rozplanowac sobie czas?? Od czego zaczac ?? Prosze!! Pomozcie!!
Ja proponuje sobie wyznaczyc jakies cel, ze np kazdego dnia bede powiedzmy przez 15 minut powtarzał/a to i tamto. Napisac to sobie na kartce, najlepiej od razy co mam powtorzyc, i kiedy.

Mi wystarczy jak sobie wypisze, ze mam do zrobienia to i to. A potem skreslam. Jak widzę, że coraz wiecej rzeczy jest skreslonych to mam coraz wiecej zapalu :]. ale najtrudniej zaczac. :]

Pozdrawiam serdecznie / czekaj na jekies sensowne rady :]
dzieki !! dobra mysl i masz racje najtrudniej zaczac, ale od czegos wkoncu trzeba :) pozdrawiam
Chcesz szybko nauczyć się niemieckich słówek? Wejdź na http://niemiecki.zlotemysli.pl/stachoni.php?c=order&idEbook=179